Nedeľa7. júl 2024, meniny má Oliver, zajtra Ivan

Dráma maďarských turistov v Chorvátsku: Zasahovať musela polícia, morské prúdy ich unášali k otvorenému moru!

(Zdroj: Getty Images)

ZADAR – Policajti námornej policajnej stanice v Rijeke mali 2.7. plné ruky práce so stratenými kajakármi. V rozbúrenom mori medzi ostrovmi Ráb, Goli Otok a Prvić zmizlo päť maďarských občanov. Uprostred silného vetra si nevedeli dať rady a morské prúdy ich unášali na otvorené more.

Pri záchrannej akcii pomáhali policajti pomocou plavidiel, ako aj zamestnanci prístavného úradu v Senji a Rábe. Po hodinovom pátraní našli štyroch turistov v mori, dvaja z nich sa dostali úspešne na pobrežie, piateho turistu morské prúdy odnášali smerom k otvorenému moru. Polícia ho tak našla až v skorých ranných hodinách, našťastie bez zranení, informovali chorvátske médiá.

Chorvátska polícia apeluje na turistov, aby dôsledne sledovali predpoveď počasia a nepodceňovali situáciu. Ak je hlásený silný vietor, nie je bezpečné zapájať sa do rizikových a potenciálne nebezpečných situácií na mori. Tento incident sa našťastie skončil bez následkov, ale silný vietor a nepriaznivé počasie môže viesť k vážnym, ako aj smrteľným následkom, dodala polícia.

Viac o téme: ChorvátskoKajakáriMorské prúdy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu