Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Z dovolenky sa razom stala nočná mora: Žene ukradli telefón, prišla o úspory! Urobila TÚTO osudnú chybu

(Zdroj: TikTok/definitelynotlyd_)

ZAKYNTOS – Mladá žena, ktorej na dovolenke na gréckom ostrove Zakyntos ukradli telefón, varuje dovolenkárov pred používaním jednoduchých hesiel. Zlodejovi sa totiž podarilo získať prístup k jej fotkám a online bankovníctvu, kvôli čomu takmer prišla o nemalú sumu peňazí.

Lydia Coatesová na TikToku uviedla, že počas dovolenky s priateľmi v rezorte Zante na gréckom ostrove Zakyntos jej zlodej ukradol telefón. „Ako ma jedna malá chyba v Zante stále viac ako 10 000 libier (11 803 eur),“ pripísala k videu. „Ak sa toto leto chystáte na dovolenku, neurobte rovnakú chybu ako ja,“ uviedla ďalej. K incidentu údajne došlo pred dvomi rokmi. Spoločne s priateľmi si naplánovali plavbu loďou. Coatesová si zbalila malú taštičku na telefón, preukaz totožnosti a hotovosť. Tašku mala údajne stále pri sebe. „Jediný prípad, keď som pri sebe nemala tašku, bolo, keď som bola v mori, ale moja kamarátka bola stále na lodi, takže ju strážila. Keď som sa vrátila z mora, našla som tašku, ktorá tam stále bola, ale môj telefón bol preč,“ prezradila ďalej.

@definitelynotlyd_ *DISCLAIMER* This was in 2022 and was resolved!🙌🏼 #zante #robbed #stolenphone #holiday ♬ original sound - L Y D S 🦋

Keďže na palube výletnej lode bolo približne 50 ľudí, Coatesová a jej priatelia požiadali DJ-a, aby ohlásil stratu telefónu. Organizátori výletu sľúbili, že každého jednotlivca pred vystúpením z lode prehľadajú. „Bola som pokojná, pretože ak mobil niekto ukradol, nájde sa,“ uviedla. Čoskoro si však uvedomila, že sa mýlila, keď predpokladala, že organizátori budú konať. „Samozrejme, že neprehľadali každého, takže môj telefón bol preč,“ priblížila Coatesová. Chýbajúci telefón bol však len začiatkom toho, čo sa stalo veľmi drahou dovolenkovou nočnou morou. „Mojou najväčšou chybou na dovolenke bolo, že som vložila vodičský preukaz do zadnej časti telefónu,“ vysvetlila. „Dátum mojich narodenín, na preukaze v zadnej časti môjho telefónu, bol moje heslo a bol aj heslom do môjho online bankovníctva,“ uviedla ďalej.

Okamžite preto skontrolovala svoj bankový účet a s úľavou zistila, že z neho nič nezmizlo. Rozhodla sa užiť si zvyšok dovolenky a na incident ďalej nemyslela. To však netrvalo dlho. „Keď som sa vrátila domov, prihlásila som sa do bankovej aplikácie a niekomu, kto sa volal Jessica, bol odoslaný bankový prevod vo výške 12 242 libier (14 450 eur),“ povedala. Ukradnutá hotovosť pochádzala z Coatesovej úspor. Kontaktovala preto políciu, ktorá ju odkázala na políciu v Zante, kde došlo ku krádeži. „Keď som kontaktovala políciu v Zante, absolútne mi nepomohli,“ vysvetlila. V ďalšom videu prezradila, že problém vyriešila zmenou všetkých svojich bankových údajov a prepísaním svojho bývalého bankového účtu na „podvodný“.

@definitelynotlyd_ Replying to @Kelly part 2! Hopefully this answers some questions #robbed #stolenphone #zante #holiday #fraud ♬ original sound - L Y D S 🦋

Po niekoľkých stretnutiach s bankami a políciou sa jej našťastie podarilo získať ukradnuté peniaze. Vysvetlila však, že peniaze nezískala priamo od zlodeja, ale v rámci britského systému ochrany pred podvodmi. Vyzvala tak všetkých dovolenkárov, aby sa z jej príbehu poučili a dávali si obrovský pozor na svoje veci. Okrem toho odporúča používať zložitejšie heslá.

Viac o téme: DovolenkaKrádežZakyntos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu