Sobota6. júl 2024, meniny má Patrik, Patrícia, zajtra Oliver

Hizballáh tvrdí, že v stredu vypálil vyše 100 rakiet na Izrael

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BEJRÚT - Libanonské hnutie Hizballáh v stredu vypálilo vyše 100 rakiet Kaťuša na dve izraelské pozície ako reakciu na izraelský útok na juhu Libanonu, kde prišiel o život vysokopostavený veliteľ hnutia. Informovala o tom správa z agentúry AFP.

Izraelská armáda (IDF) vo vyhlásení uviedla, že eliminovala "veliteľa jednotky Azíz zodpovednej za ostreľovanie izraelského územia z juhozápadného Libanonu". Násir mal rovnakú hodnosť a bol pre hnutie rovnako dôležitý ako veliteľ Sámi Abdalláh, ktorý zomrel pri útoku Izraela v júni. Hizballáh tak prišiel už o druhého veliteľa v priebehu niekoľkých týždňov.

archívne video

Elitné špeciálne jednotky Hizballáhu predstavuje bezprostrednú hrozbu smerom k severnej hranici Izraela (Zdroj: X/Israel Defense Forces)

Libanonské hnutie raketami útočilo na oblasť anektovaných Golanských výšin. Prihlásilo sa aj k ďalšiemu odvetnému útoku na základňu v severnej časti Izraela, kde použilo rakety Falak.

Izrael a Hizballáh, ktorý je spojencom Hamasu, si takmer denne opätujú cezhraničnú paľbu od začiatku vojny v Pásme Gazy 7. októbra 2023.

Viac o téme: RaketyIzraelLibanonHizballáh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu