Piatok5. júl 2024, meniny má Cyril, Metod, zajtra Patrik, Patrícia

Prezident Joe Biden sa pripravuje na návrat: Biely dom reaguje na kritiku

(Zdroj: TASR/AP Photo/Jacquelyn Martin)

WASHINGTON - Prezident Joe Biden sa dokáže odraziť od svojho slabého výkonu v minulotýždňovej prezidentskej debate so svojim súperom Donaldom Trumpom a vie, ako sa vrátiť späť. Uviedol to v utorok Biely dom, informuje agentúra AFP.

"Vie, ako sa vrátiť späť," uviedla hovorkyňa Bieleho domu Karine Jeano-Pierreová. Zároveň dodala, že Bidenov tím zdravotníkov už skôr uviedol, že nie je opodstatnené ani potrebné, aby 81-ročný prezident podstúpil kognitívny test. Biely dom sa takto vyjadril po tom, čo Lloyd Doggett ako prvý demokratický kongresman vyzval verejne Bidena na odstúpenie z boja o prezidentskú funkciu. Poukázal pritom práve na Bidenov výkon v debate s Trumpom. Bidenov slabý výkon v minulotýždňovej prezidentskej debate vyvolal obavy aj medzi najväčšími podporovateľmi amerického prezidenta.

Mnohí začali spochybňovať, či je šéf Bieleho domu dostatočne silným demokratickým kandidátom, ktorý by sa mal v novembrových voľbách postaviť Trumpovi, konštatuje AP. Doggett svoje vyhlásenie vydal krátko po tom, ako bývalá predsedníčka Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiová uviedla, že obavy spojené s tým, či je Biden spôsobilý kandidovať, sú oprávnené. Televízia ABC News v utorok tiež oznámila, že Biden jej v piatok poskytne prvý televízny rozhovor od debaty s Trumpom. Úryvky z rozhovoru odvysielajú už v piatok, jeho ďalšie časti počas víkendu a v pondelok.

Viac o téme: Biely domJoe BidenDebata
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu