Streda3. júl 2024, meniny má Miloslav, zajtra Prokop

Bidenova rodina stojí pri ňom: Nevydaril sa mu televízny duel

(Zdroj: AP Photo/John Bazemore)

WASHINGTON - Rodina amerického prezidenta Joea Bidena sa v nedeľu stretla v jeho vidieckom sídle Camp Davide neďaleko Washingtonu, aby mu vyjadrila podporu v súboji o Biely dom po jeho nevydarenom štvrtkovom televíznom dueli s vyzývateľom Donaldom Trumpom. Informovala o tom televízia CNN s odvolaním sa na dvoch nemenovaných Bidenových poradcov.

CNN poznamenala, že nedeľňajšie stretnutie bolo dlho plánované a renomovaná fotografka Annie Leibovitzová na ňom mala pôvodne zhotoviť fotografie členov prezidentovej rodiny. Stretnutie, na ktorom sa okrem iných zúčastnili Bidenova manželka Jill, syn Hunter a jeho vnúčatá, podľa zdrojov CNN nebolo zamerané na to, či by mal prezident odstúpiť z predvolebnej kampane, ale na to, ako by mu mohla pomôcť jeho rodina. Tá mu vyjadrila svoju "neobmedzenú podporu".

archívne video

Zuzana Čaputová po prílete z Poľska, kde sa stretla s Joeom Bidenom (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Na stretnutí sa tiež diskutovalo o tom, či by mal byť prepustený niektorý z Bidenových poradcov, ktorí ho pripravovali na diskusiu, a či by sa mali vykonať zmeny v personálnom obsadení jeho tímu. Biden je však podľa CNN známy tým, že je lojálny, chráni svojich poradcov a nerád ich prepúšťa.

Bidenovi poradcovia sú teraz pod veľkým tlakom

CNN píše, že Bidenovi poradcovia sú teraz pod veľkým tlakom. Bidenov tím strávil takmer celý týždeň v Camp Davide a snažil sa pripraviť prezidenta na akýkoľvek scenár vývoja diskusie s Trumpom vysielanej práve na tejto stanici.

Na verejnosť sa dostali i prvé náznaky nespokojnosti s kľúčovými členmi Bidenovho tímu. Floridský právnik John Morgan, jeden z najvýznamnejších darcov Demokratickej strany, na sieti X vyzval na okamžitý odchod poradkyne Anity Dunnovej a jej manžela Boba Bauera, ktorý je Bidenovým osobným právnikom.

Viac o téme: DebataDuelUSAJoe BidenPrezidentDonald Trumpm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu