Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Hunter Biden čelí obvineniu z daňových únikov: Hrozí mu 17 rokov väzenia, má v úmysle sa priznať

Hunter Biden Zobraziť galériu (2)
Hunter Biden (Zdroj: TASR)

LOS ANGELES — Hunter Biden, syn amerického prezidenta Joea Bidena, má v úmysle priznať sa k obvineniam z daňových únikov. Podľa agentúry Reuters o tom vo štvrtok informovala stanica NBC News s odvolaním sa na jeho právnika Abbeho Lowella.

Táto informácia bola zverejnená v deň, keď sa v Los Angeles výberom poroty začal proces s 54-ročným Hunterom Bidenom. Podľa obžaloby v rokoch 2016 — 2019 nezaplatil na daniach približne 1,4 milióna dolárov. V troch prípadoch je obvinený z trestných činov a v šiestich ďalších prípadoch z prečinov vyhýbania sa plateniu daní.Krátko po tomto oznámení bol proces prerušený, aby sa mohla žaloba a Bidenovi právnici poradiť o ďalšom postupe.

Syn prezidenta Joea Bidena Hunter Biden prichádza na súdne pojednávanie
Zobraziť galériu (2)
Syn prezidenta Joea Bidena Hunter Biden prichádza na súdne pojednávanie  (Zdroj: SITA/AP Photo/Julio Cortez)

Podľa NBC News nie je známe, či sudca akceptuje Bidenovo priznanie a pristúpi rovno k vyneseniu rozsudku. V opačnom prípade by Bidena čakal verejný proces, v ktorom prokuratúra predvolala viac ako 20 svedkov. Tí by zrejme potvrdili, že prezidentov syn v spomínanom období nemíňal peniaze na zaplatenie daní, ale "na drogy, eskorty a priateľky, luxusné hotely a prenájom nehnuteľností, exotické autá, oblečenie a iné veci osobnej povahy", ako sa uvádza v obžalobe.

Už v júni bol Hunter Biden uznaný za vinného z nezákonného držania strelnej zbrane. Podľa obžaloby klamal, že neužíva drogy, keď si v roku 2018 kupoval zbraň. V tejto kauze sa ešte čaká na vynesenie rozsudku. V prípade daňových únikov mu hrozí 17 rokov väzenia.

Viac o téme: PriznanieDaňové únikyUSAJoe BidenHunter Biden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu