Utorok2. júl 2024, meniny má Berta, zajtra Miloslav

Hasičom sa podarilo dostať pod kontrolu lesný požiar na gréckom ostrove Serifos

Grécko sužujú lesné požiare
Grécko sužujú lesné požiare (Zdroj: SITA/AP Photos/Petros Giannakouris)

ATÉNY - Hasičom sa v nedeľu podarilo dostať pod kontrolu lesný požiar, ktorý v noci nekontrolovane vyčíňal na gréckom ostrove Serifos v Egejskom mori. Plamene poškodili domy a miestne úrady evakuovali niekoľko dedín.

Požiar vypukol uprostred nízkeho porastu a rýchlo sa šíril vplyvom silného vetra, uviedol miestny hasičský zbor. Nasadené boli desiatky hasičov s 15 hasičskými vozidlami, pomáhal im aj vrtuľník.Plamene poškodili rekreačné domy a sklady, povedal pre grécku televíziu starosta ostrova Kostas Revinthis.V horúcom a veternom počasí vypuklo v sobotu v Grécku niekoľko lesných požiarov. Úrady odporučili ľuďom, aby sa vyhýbali zalesneným oblastiam.

Jeden z požiarov sa rozhorel v sobotu v hornatej oblasti neďaleko Atén. Hoci sa v nedeľu ráno zmiernil, na jeho hasení sa stále podieľalo asi 160 hasičov, informovali miestni predstavitelia.

Grécko sužujú lesné požiare každoročne najmä v letných mesiacoch. Podľa tamojšej vlády sa požiare v uplynulých rokoch zhoršili vplyvom extrémnych horúčav a mimoriadne suchého a veterného počasia.

Viac o téme: HasičiLesný požiarGréckoSerifos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu