Utorok2. júl 2024, meniny má Berta, zajtra Miloslav

V Moskve horel inštitút pre výskum a výrobu elektroniky: Počet obetí sa zvýšil na osem

V Moskve horí inštitút pre výskum a výrobu elektroniky
V Moskve horí inštitút pre výskum a výrobu elektroniky (Zdroj: X/NEXTA)

MOSKVA - V ruskom inštitúte pre výskum a výrobu elektroniky neďaleko Moskvy dnes vypukol požiar. Hasiči sa snažia zachrániť ľudí z horiacej budovy, informovala agentúra TASS s odvolaním sa na ministerstvo pre mimoriadne udalosti.

Aktualizované 18:44 - Na prinajmenšom osem mŕtvych sa podľa predbežných údajov zvýšil počet obetí požiaru, ktorý vypukol v pondelok v kancelárskych priestoroch osemposchodovej budovy v meste Frjazino ležiacom severovýchodne od Moskvy. Oznámil to hovorca miestnych záchranárov, informujú agentúry TASS a Reuters.

"Dvaja ľudia zahynuli po tom, ako vyskočili z okna. Šesť ľudí zostalo vo vnútri budovy, kde sa zrútili vnútorné (nosné) konštrukcie. Podľa predbežných údajov taktiež zahynuli," uviedol hovorca. Dodal, že v priestoroch, kde začalo horieť, sa nachádzalo deväť ľudí, pričom zachrániť sa podarilo len jedného z nich.

Požiar vypukol v budove Platan

Požiar vypukol v administratívnej budove inštitútu Platan v priemyselnej zóne vo Frjazine v Moskovskej oblasti. Horieť začalo na piatom poschodí osemposchodovej budovy, pričom oheň sa odtiaľ šíri do vyšších poschodí.

archívne video

Na Dunaji pri Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu zhorelo plavidlo prerobené na podnik (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Podľa ministerstva pre mimoriadne situácie sa hasičom podarilo dostať do bezpečia jednu osobu, ďalších deväť ale zostáva uväznených v horiacej budove. Inštitút Platan sa podľa ruských médií zaoberá vývojom a výrobou elektronických súčiastok a rádiových komponentov.

Najmenej dvaja ľudia zahynuli

Prinajmenšom dvaja ľudia zahynuli pri požiari, ktorý v pondelok vypukol v budove výskumného inštitútu elektroniky v meste Frjazino ležiacom neďaleko Moskvy. Oznámil to gubernátor Moskovskej oblasti Andrej Vorobiov aj miestni záchranári, píše agentúra Reuters odvolávajúcej sa na ruské médiá.

Na mieste pokračujú pátracie práce, pričom v budove je zrejme naďalej uväznených viacero osôb. Vorobiov uvádzal, že požiar zachvátil tri poschodia budovy. Na záberoch, ktoré zverejnil kanál 112 na platforme Telegram, bolo vidieť, ako niekoľkí ľudia rozbíjajú okná na budove, z ktorej sa valil čierny dym, pričom plamene zachvátili jej spodné poschodia.

Viac o téme: PožiarHasičiRuskoMoskvaInštitút pre výskum a výrobu elektroniky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu