Štvrtok4. júl 2024, meniny má Prokop, zajtra Cyril, Metod

V továrni na výrobu lítiových batérií vypukol požiar, hlásia najmenej 22 obetí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: X)

SOUL - Najmenej 22 ľudí zahynulo a osem ďalších utrpelo zranenia v pondelok pri požiari v továrni na výrobu lítiových batérií v Južnej Kórei. Uviedol to v pondelok miestny hasičský zbor, informujeme s odvolaním na správy agentúr AFP a AP.

"Medzi obeťami je celkovo 20 cudzincov vrátane 18 Číňanov, občana Laosu a jednej osoby neznámej národnosti," povedal predstaviteľ hasičov. "Väčšina tiel je značne popálená, takže identifikácia bude chvíľu trvať," dodal.

Plamene zachvátili niekoľkoposchodovú továreň vlastnenú firmou Aricell v meste Hwasong južne od juhokórejskej metropoly Soul. Hasičom sa požiar zatiaľ nepodarilo dostať pod kontrolu. "Stále nemôžeme vstúpiť do interiéru a vykonať záchrannú operáciu. Podnikneme ju, keď dostaneme požiar pod kontrolu," povedal predstaviteľ miestneho hasičského zboru. Hasiči podľa jeho slov pracujú s predpokladom, že v továrni pracovalo v čase vypuknutia požiaru 67 osôb.

V továrni na výrobu batérií vypukol požiar.
Zobraziť galériu (3)
V továrni na výrobu batérií vypukol požiar.  (Zdroj: X)

Viac ako 20 zamestnancov je nezvestných

Jedna osoba zahynula a ďalšia utrpela vážne popáleniny, dodal predstaviteľ. "Dvadsaťjeden pracovníkov je nezvestných," spresnil. Príčina vzniku požiaru zatiaľ nebola známa. Zamestnanci továrne uviedli, že na druhom poschodí budovy nastal výbuch. Požiar lítiových batérií je náročné uhasiť bežnými hasiacimi metódami. Hasiči sa preto plamene snažia uhasiť pieskom, priblížil predstaviteľ miestneho hasičského zboru. Južná Kórea je významným výrobcom batérií vrátane tých pre elektromobily. Tamojší výrobcovia ich dodávajú automobilkám po celom svete vrátane spoločnosti Tesla.

Viac o téme: BatériePožiarTováreňJužná Kórea
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu