Pondelok1. júl 2024, meniny má Diana, zajtra Berta

Scéna ako z hororu: Obcou otriasol výbuch, následne po okolí behal a kričal muž s početnými popáleninami!

Horiace SUV museli dobrovoľní a stredočeskí hasiči uhasiť ihneď po presunutí na miesto činu
Horiace SUV museli dobrovoľní a stredočeskí hasiči uhasiť ihneď po presunutí na miesto činu (Zdroj: Facebook/Týdeník Policie)

MÁLKOV – Obyvateľov českej obce v okrese Chomutov vystrašil vo večerných hodinách veľký výbuch. To, čo nasledovalo po tom, vyzeralo ako zo zlého sna. Po obci bežal a vykrikoval nejaký muž. Až neskôr sa zistilo, že vplyvom explózie mal na tele početné popáleniny.

archívne video

Hasiči zasahujú pri požiari skládky v Podunajských Biskupiciach (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

V stredu dňa 26. júna pár minút pred deviatou hodinou večer došlo v obci Málov na Berounsku v severozápadnej časti Českej republiky k veľkému výbuchu. Podľa vyjadrenia privolanej policajnej hliadky mali v jednom z osobných automobilov vybuchnúť propánbutánové fľaše. 

Zasahovali okamžite 

Na miesto bolo okamžite vyslaných niekoľko jednotiek profesionálnych i dobrovoľných hasičov, posádky stredočeskej záchrannej služby a najbližšej hliadky Polície ČR, vrátane veliteľa polície z OHS Příbram. Informuje o tom Týdeník Policie.

Hasiči museli konať okamžite po príchode na miesto činu, keďže vozidlo SUV bolo celé v plameňoch. Po úspešnom zásahu nasvietili miesto udalosti a vyšetrovateľ, v spolupráci s políciou, celý priestor zdokumentoval.  

 

U Chodouně na Berounsku večer explodovaly v osobním voze propanbutanové lahve. Vážně popálený muž doběhl do dva...

Posted by Týdeník Policie on Wednesday, June 26, 2024

O chvíľu neskôr bol z dvoch kilometrov vzdialenej obce Málkov hlásený nález ťažko popáleného muža. Na miesto ihneď vyrazili stredočeskí záchranári aj policajti. Povolaný bol vrtuľník LZS Kryštof 07. Policajti potom na mieste zistili, že sa jedná o vodiča už spomínaného vozidla. Ten po explózii utekal až do obce Málkov, kde hľadal pomoc. Tam si ho už prevzala záchranná služba. 

"Muž utrpel popáleniny na celom tele, bol napojený na umelú pľúcnu ventiláciu a plzenskou leteckou záchrannou službou bol transportovaný na kliniku Fakultnej nemocnice Kráľovské Vinohrady v Prahe," vyjadril sa pre Novinky hovorca záchranky Marek Hylebrant.

O vozidlo, ktoré bolo výbuchom a následným požiarom kompletne zničené, sa postarali hasiči. Zozbierať museli aj zvyšné kusy vozidla z okolia. "Výbuchom sa naďalej zaoberáme a zisťujeme, čo celému incidentu predchádzalo," dodala policajná hovorkyňa Vlasta Suchánková.

Viac o téme: ExplóziaPopáleninyPropán-butánČRChomutovVýbuchAutoKrimiPolicie ČRMálkovBerounskoChodouň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu