Utorok2. júl 2024, meniny má Berta, zajtra Miloslav

Obrovská tragédia pri kúpaní: V lome pri obci Rudník sa utopila 20-ročná žena a 14-ročný tínedžer!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Michaela Zdražilová)

RUDNÍK - Dvaja ľudia sa utopili v lome pri obci Rudník v okrese Košice-okolie. Ako uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Jozef Bálint, operačné stredisko prijalo v sobotu (29. 6.) pred 16.00 hod oznámenie, že dve osoby vošli do vody a následne sa spod hladiny nevynorili. Ako informoval denník Korzár, išlo o 20-ročnú ženu a 14-ročného tínedžera.

"Na mieste udalosti zasahovalo desať príslušníkov HaZZ z hasičských staníc Moldava nad Bodvou, Košice a záchrannej brigády v Humennom," doplnil.

archívne video

Hasiči zasahujú pri požiari skládky v Podunajských Biskupiciach (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

"Včera popoludní polícia prijala na linku tiesňového volania 158 oznámenie, že dve osoby skočili do vody a viac sa nevynorili v obci Rudník v okrese Košice okolie. Ihneď boli na preverenie oznámenia vyslaní policajti OO PZ Jasov, a na miesto privolané všetky záchranné zložky, ktoré po osobách začali okamžite pátrať," uviedla košicksá krajská polícia. 

Policajti, psovod so služobným psom, hasiči aj dobrovoľní hasiči prehľadávali okolie i štrkovisko. Asi po 4 hodinách, boli, žiaľ, nájdené obe osoby už bez známok života. Obhliadajúci na mieste predbežne cudzie zavinenie vylúčil a bola nariadená pitva, ktorá určí presnú príčinu úmrtia. "Vo veci už koná vyšetrovateľ PZ, ktorý začal trestné stíhanie pre prečina usmrtenia. Bližšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania," dodala polícia. 

 

KÚPANIE SA, ŽIAĽ, SKONČILO TRAGICKY⚫ ➡️Včera popoludní polícia prijala na linku tiesňového volania 158 oznámenie, že...

Posted by Polícia SR - Košický kraj on Sunday, June 30, 2024

 

Viac o téme: úmrtieLomHaZZRudník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu