Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Ďalšia automobilka na obzore: Slovensko môže po Volve privítať novú veľkú investíciu!

General Motors
General Motors (Zdroj: SITA/AP/Chen Jianli/Xinhua)

BRATISLAVA - Slovensko môže opäť potvrdiť svoju pozíciu automobilovej veľmoci. Ďalšiu významnú investíciu totiž môže do našej krajiny priniesť druhá najväčšia čínska automobilka SAIC, ktorá Slovensko označila ako jednu z možných lokalít pre svoju novú továreň. Po Volve by tak už išlo o našu šiestu automobilku.

Informujú o tom Hospodárske noviny. „Automobilka SAIC zvažuje v Európe výstavbu svojej továrne na výrobu automobilov. Slovensko je jednou z možných lokalít, kde by mohla byť umiestnená,“ uviedol pre denník zdroj a túto informáciu potvrdili ďalšie dva nezávisle zdroje. Okrem Slovenska má byť v boji o túto investíciu aj Maďarsko, Česko a Španielsko. Konečné rozhodnutie by malo padnúť v septembri.  

archívne video

Denisa Saková a Volvo potvrdili termín spustenia výroby závodu Valaliky v roku 2026 (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Po Volkswagene, Kii, Stellantise, Jaguar Land Rover a Volve by išlo už o šiestu automobilku na Slovensku. SAIC patrí k najväčším čínskym automobilkám. Ročne vyrobí viac ako 1,2 milióna vozidiel  a vo svojom portfóliu má značky ako MG, Roewe, IM, Maxus či Rising. Jedným z hlavných dôvodov výstavby závodu v Európe je aj nedávne zavedenie dovozných ciel na elektromobily vyrábané v Číne zo strany Európskej únie.

Viac o téme: AutomobilkaInvestíciaSAIC
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu