Sobota21. september 2024, meniny má Matúš, zajtra Móric

Polícia musela v nemeckej metropole zasahovať proti propalestínskym demonštrantom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BERLÍN - K potýčkam došlo počas propalestínskych demonštrácií s účasťou niekoľkých stoviek ľudí v nemeckej metropole Berlín, informuje v nedeľu agentúra DPA.

V priebehu soboty predbežne zadržala nemecká polícia dovedna 69 účastníkov protestov, uviedli v nedeľu policajné zdroje. Proti zadržaným sa vedie vyšetrovanie najmä vo veci závažného narušenia pokoja, nebezpečného ublíženia na tele a podnecovania k národnostnej neznášanlivosti. Počas potýčok utrpeli zranenia štyria policajti; jedného trafili do oblasti hlavy sklenenou fľašou, spresňuje DPA.

Najväčším zhromaždením bola demonštrácia s názvom "Zastavte genocídu" v Gaze s približne 1800 účastníkmi. Na tejto demonštrácii došlo aj k najväčšiemu počtu incidentov; jej účastníci hádzali fľaše a odpaľovali pyrotechniku. Jedna skupina osôb sa dokonca vybrala smerom k protidemonštrácii proti prejavom antisemitizmu, polícia však potýčke zabránila. Policajti zakročili aj voči nepovolenej protestnej akcii pri nákupnom centre Alexa v centre Berlína, na ktorej sa zúčastnilo približne 60 propalestínskych demonštrantov.

Viac o téme: BerlínPolíciaDemonštrácie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu