Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Vodič v Nemecku úmyselne zrazil záchranára: Nesúhlasil s dopravným obmedzením

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

REGENSBURG - Muž na juhu Nemecka pri hraniciach s Rakúskom úmyselne zrazil svojím vozidlom záchranára, ktorý odkláňal dopravu na ceste, kde predtým došlo k nehode, informovala v sobotu agentúra DPA s odvolaním sa na policajné zdroje.

Po tom, čo dodávka narazila do 54-ročného muža, sa záchranár pridržiaval otvoreného okna na strane vodiča, aby sa nedostal pod kolesá auta. Tridsaťštyriročný vodič však pokračoval v jazde ešte približne 50 metrov, kým ho nezastavil rakúsky policajt. K incidentu došlo v piatok v meste Freilassing v Hornom Bavorsku.

archívne video

Záchranári pomáhali trom horolezcom po páde v stene Dračieho štítu (Zdroj: hzs.sk)

Krátko predtým sa v danom úseku cesty odohrala nehoda; vodič zrazil sedemročného chlapca, ktorý sa medzi dvoma vozidlami pohyboval na skútri, spresňuje DPA. Záchranári ošetrovali ľahko zraneného chlapca a cestu zablokovali, aby uľahčili prístup záchranným zložkám. Podozrivý vodič však s obmedzujúcimi opatreniami "nesúhlasil" a úmyselne nasmeroval vozidlo na jedného zo záchranárov, ktorý stál na ceste a odkláňal dopravu. Muža zatkla polícia; vyšetrujú ho v súvislosti s nebezpečným ohrozovaním cestnej premávky. Prišiel aj o vodičský preukaz, píše DPA. Podľa polície utrpel zrazený záchranár akoby "zázrakom" iba ľahšie zranenia.

Viac o téme: ZáchranárVodičNemeckoúmyselné zrazenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu