Sobota29. jún 2024, meniny má Peter, Pavol, Petra, zajtra Melánia

Pri lesných požiaroch v Turecku zahynulo najmenej päť ľudí: Viacerí sú zranení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Esteban Felix)

ISTANBUL - Lesné požiare zachvátili v noci na piatok na juhovýchode Turecka niekoľko dedín. Zahynulo najmenej päť ľudí a desiatky ďalších utrpeli zranenia, pričom viacerí z nich vážne. Informoval o tom tamojší minister zdravotníctva Fahrettin Koca.

"Päť ľudí zahynulo a 44 utrpelo zranenia, z toho desiati vážne," keď požiar zachvátil dve oblasti medzi mestami Mardin a Diyarbakir, napísal Koca na sociálnej sieti X.Turecký minister zdravotníctva dodal, že na miesto vyslali štyri záchranné tímy a 35 sanitiek. Na záberoch zverejnených na sociálnych sieťach vidieť obrovský požiar, ktorý osvetľuje nočnú oblohu, píše AFP.

Minister vnútra Ali Yerlikaya uviedol, že požiar vypukol vo štvrtok neskoro večer v oblasti asi 30 kilometrov južne od Diyarbakiru a z dôvodu silného vetra sa rýchlo rozšíril, pričom zasiahol päť dedín.

Lesný požiar vypukol v utorok aj v tureckej západnej provincii Čanakkale. Pre šíriaci sa požiar museli záchranári evakuovať obec v okrese Eceabat a došlo aj k čiastočnému zastaveniu lodnej dopravy v rušnej úžine Dardanely.

Viac o téme: ObeteTureckoLesné požiare
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu