Sobota29. jún 2024, meniny má Peter, Pavol, Petra, zajtra Melánia

Hrôzostrašný objav na člne! Záchranári našli päť mŕtvych tiel

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Skye McKee/MSF Via AP)

SANTA CRUZ DE TENERIFE - Päť mŕtvych migrantov našli španielske úrady na preplnenom plavidle spozorovanom v Atlantickom oceáne južne od Kanárskych ostrovov. Uviedla to vo štvrtok španielska Námorná záchranná služba, píše agentúra AFP.

Voľne unášané plavidlo našli záchranári približne 800 kilometrov južne od najväčšieho Kanárskeho ostrova Tenerife. Zachrániť sa im podarilo 68 osôb, informovala námorná služba. Záchranárska loď vyzdvihla z plavidla aj tri mŕtve telá. Ďalšie dve telá boli záchranári nútení nechať na palube opusteného člna pre zlé poveternostné podmienky v oblasti, píše sa vo vyhlásení.

Španielske Kanárske ostrovy sa nachádzajú v Atlantickom oceáne asi 100 kilometrov od západného pobrežia Afriky. Toto súostrovie sa stalo hlavným cieľom migrantov z afrických krajín, ktorí sa snažia dostať do Španielska. Plavba cez Atlantický oceán je pre migrantov na preplnených člnoch v zlom technickom stave obzvlášť nebezpečná pre silné prúdy. Za prvých päť mesiacov tohto roka zahynulo pri snahe o preplávanie z Afriky ku Kanárskym ostrovom približne 4800 migrantov, vyplýva z odhadov španielskej mimovládnej organizácie Caminando Fronteras.

Viac o téme: ZáchranáriKanárske ostrovyMigrantiObete
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu