Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Putinov luxusný darček kamarátovi: Úsmev od ucha k uchu, plánovaný čajový večierok, ale aj pakt o vzájomnej obrane!

Fotografi zachytili dvojicu najmocnejších mužov sveta bok po boku v luxusnom aute
Fotografi zachytili dvojicu najmocnejších mužov sveta bok po boku v luxusnom aute (Zdroj: X/New York Post)

MOSKVA/PCHJONGJANG – Ruský prezident Vladimir Putin počas svojej prvej návštevy Severnej Kórey po takmer štvrťstoročí priniesol Kim Čong-unovi rôzne luxusné dary. K limuzíne ruskej výroby pridal aj čajový servis a dýku ruského námorníctva. Kim žiaril šťastím a jeho úsmev od ucha k uchu teraz baví svetové médiá.

Automobilový nadšenec Kim Čong-un dostal od Putina luxusnú limuzínu Aurus ruskej výroby. Kim sa nikdy netajil svojou záľubou v autách a medzi jeho trofeje patrí aj Mercedes Maybach či Roll Royce Phantom. Tentokrát sa mu pri návšteve Ruska zapáčilo auto, na ktorom jazdí sám Putin, informuje New York Post.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 847 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Fotografi ich tak pristihli ako sedia družne vedľa seba na predných sedadlách a jazdu si náramne užívajú. Po čase sa dokonca vymenili a za volant si sadol vysmiaty Kim. Okrem auta dostal aj dýku ruského námorníctva a čajovú súpravu, s ktorou plánujú údajne zorganizovať aj čajový večierok.

Na oplátku Putin dostal umelecké diela a bustu ako aj loveckých psov severokórejského plemena. Návšteva ruského prezidenta bola spojená s veľkolepými oslavami a plagátmi s ich tvárami po celom Pchjongjangu. Počas stretnutia Kim Čong-un vyjadril aj svoju plnú podporu ruskej invázii na Ukrajine a Rusku prisľúbil posilnenie diplomatických vzťahov medzi oboma národmi.

Odborníci ale špekulujú, že tento typ stretnutí by mohol rozšíriť muníciu ruskej strany o obávané balistické rakety. Rusko by zas mohlo Severnej Kórey odovzdať technológiu na podporu jadrového programu. Dvojica včera podpísala komplexnú dohodu o partnerstve, zlepšenie v bilaterálnych vzťahoch, ako aj pakt o vzájomnej obrane, ktorým sa zaväzujú poskytnúť si okamžitú vojenskú pomoc.

Viac o téme: RuskoPutinKim Čong-unSeverná Kórea
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu