Utorok2. júl 2024, meniny má Berta, zajtra Miloslav

Pri izraelskom útoku na juhu Sýrie zahynul vojenský dôstojník

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Hadi Mizban)

DAMASK- Pri izraelskom útoku na juhu Sýrie v stredu zahynul sýrsky vojenský dôstojník, uviedla tamojšia štátna tlačová agentúra SANA s odvolaním na vojenský zdroj. Informuje o tom agentúra AFP.

"Izraelský nepriateľ podnikol útok s použitím bezpilotných lietadiel proti dvom vojenským pozíciám našich ozbrojených síl v provinciách Kunejtra a Dará," uviedla SANA a dodala, že útok si vyžiadal život dôstojníka a materiálne škody. Od vypuknutia občianskej vojny v Sýrii v roku 2011 podnikol Izrael stovky útokov na územie svojho severného suseda a prevažne cielil na pozície sýrskej armády a Iránom podporovaných bojovníkov vrátane libanonskej skupiny Hizballáh.

Počet útokov sa zvýšil od začiatku vojny v Pásme Gazy. Vypukla 7. októbra po útoku palestínskych militantov na Izrael, ktorý následne spustil vojenskú ofenzívu v Gaze. Izraelskí predstavitelia zriedka hovoria o jednotlivých útokoch v Sýrii, avšak opakovane vyhlásili, že Izrael nedovolí svojmu úhlavnému nepriateľovi Iránu rozšíriť svoju prítomnosť v tejto krajine.

Viac o téme: SýriaIzraelVojenský dôstojnik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu