Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Otec je podozrivý zo zabitia dvojmesačnej dcérky

MIKULČICE - Polícia zadržala dvadsaťtriročného muža z Mikulčíc na Hodonínsku v Česku, ktorý je podľa kriminalistov podozrivý zo zabitia svojej dvojmesačnej dcéry. Dieťa zomrelo počas vianočných sviatkov po tom, čo údajne spadlo otcovi pri výmene plienky z prebaľovacieho pultu.

Lekári túto verziu odmietli. Muž sa nakoniec pri výsluchu priznal, že plačúce dieťa udrel do hlavy, povedala pre ČTK hovorkyňa juhomoravskej polície. Podozrivému hrozí až 12 rokov väzenia.

Otec dieťaťa, ktorý psychicky nezvládal starostlivosť o svojho uplakaného potomka, je vo väzbe. Polícia ho stíha za ublíženie na zdraví s následkom smrti. "Podľa predbežných informácií od lekárov, spôsobené zranenia dievčatka nezodpovedajú iba pádu z prebaľovacieho pultu," povedala o podozrení z násilnej smrti hovorkyňa.

Presnú príčinu úmrtia určí súdna pitva. Zdravotníkov podľa dostupných informácií privolali k poranenému bábätku v noci na 26. decembra. Dieťa sa rozhodli previezť do nemocnice. Napriek snahe lekárov dievčatko prevoz neprežilo.

Obyvatelia Mikulčíc sú podľa starostu obce Josefa Helešica zdesení. Dievčatko privítal medzi novými občanmi len 10. decembra. Nič vraj nenasvedčovalo tomu, že by bolo v ohrození. S otcom dieťaťa neboli v obci žiadne problémy.

Jiří Dufka z juhomoravskej organizácie Združenie praktických lekárov pre deti a dorast pre ČTK v súvislosti s prípadom povedal, že začiatočné obdobie života je zložité nielen pre novorodenca, ale aj jeho najbližších. "Niektoré mamy sú z plaču potomkov vynervované, ale zvládnuť sa to dá. Prípad z Mikulčíc je skutočne ojedinelý," uviedol lekár. Rodičom radí, aby v prípade, že si s uplakaným dieťatkom nevedia poradiť, vyhľadali detského lekára.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu