Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Ahmadínedžád: Izrael nevydrží

Mahmúd Ahmadínedžád
Mahmúd Ahmadínedžád (Zdroj: SITA)

TEHERÁN - Iránsky prezident Mahmúd Ahmadínedžád v stredu v reakcii na blízkovýchodnú mierovú konferenciu v Annapolise predpovedal, že "Izrael nevydrží," informovali štátne médiá.

"Je nemožné, aby sionistický režim pretrval," citovali médiá vyjadrenie prezidenta zo zasadnutia vlády. "Prirodzenou vlastnosťou tohto režimu je úpadok, pretože je postavený na agresii, klamstve, zločine a krivde," dodal prezident. Stretnutie izraelských a palestínskych lídrov v americkom štáte Maryland podľa Ahmadínedžáda "už stroskotalo a od začiatku bolo nevydarené. Nebolo postavené na pilieroch efektívnej politickej práce."

Islamská republika Irán, ktorá z neuznávania štátu Izrael urobila jednu zo svojich hlavných ideologických tém, zostala izolovaná po tom, čo sa na stretnutí v Annapolise zúčastnili aj zástupcovia Saudskej Arábie a jej hlavného spojenca v regióne - Sýrie.

Ahmadínedžád opakovane vzbudil vlnu kontroverzie svojimi výrokmi, že Izrael je odsúdený na zánik. Notoricky známou sa stala jeho výzva z roku 2005 na "vymazanie Izraela z mapy".
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu