Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Tisíce Čečenov demonštrovali na podporu Putina

Občania na demonštrácii mávali vlajkami Zjednoteného Ruska a niesli transparenty s nápisom
Občania na demonštrácii mávali vlajkami Zjednoteného Ruska a niesli transparenty s nápisom "Zvolil som si Budúcnosť." (Zdroj: SITA)

GROZNYJ - Tisíce ľudí v utorok v hlavnom meste Čečenska Groznyj demonštrovali na podporu ruského prezidenta Vladimira Putina a jeho strany Zjednotené Rusko pred víkendovými parlamentnými voľbami.

Zjednotené Rusko "všetkým ukázalo, že je to strana skutočných činov," vyhlásil čečenský vodca Ramzan Kadyrov pred zhromaždenými občanmi, ktorí mávali vlajkami Zjednoteného Ruska a niesli transparenty s nápisom "Zvolil som si Budúcnosť." Väčšinu demonštrantov tvorili študenti miestnych univerzít.

"2. decembra musíme dokázať, že plne podporujeme Putina a jeho stranu tým, že za neho 100-percentne zahlasujeme," povedal Kadyrov, ktorého do funkcie čečenského prezidenta nominoval tento rok práve Putin. Kadyrov, bývalý povstalec, teraz už lojálny voči Kremľu, si vládu v Čečensku vynútil s pomocou tisícok bojovníkov milícií, ktorých ľudskoprávne skupiny často obviňujú z hrubého používania sily a porušovania ľudských práv. Veľké bojové operácie sa v Čečensku po dvoch vojnách za nezávislosť provincie skončili, gerilový konflikt malého rozsahu však medzi ruskými zložkami a čečenskými povstalcami naďalej pokračuje.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu