Pondelok30. september 2024, meniny má Jarolím, zajtra Arnold

Zabila deťom rodičov a vyviazla s podmienkou!

Vinník tragédie Ludmila Přibylová vinu necíti. Zobraziť galériu (2)
Vinník tragédie Ludmila Přibylová vinu necíti.

HAZLOV - Ako výsmech spravodlivosti berú príbuzní troch sirôt Skřivánkových z českého Hazlova fakt, že vinník tragédie, pri ktorej zomreli obaja rodičia, bude môcť riadiť auto naďalej.

Súd síce potrestal MUDr. Ludmilu Přibylovú ročným podmienečným trestom, štvorročný zákaz riadenia sa im však zdá príliš nízky.

„Tri roky, počas ktorých sa ťahal súd, jazdila pokojne ďalej. Naše vnúčatá odbila dvadsaťpäťtisíc korunami za každého z rodičov. Zaplatila si znalca, ktorý spočítal, že v protismere išli naši. To bol výsmech mŕtvym!“ netajil rozhorčenie dedo Jan Skřivánek (67). Po tragédii sa staral o svoje vnúčatá vo veku 11, 13 a 18 rokov. Striedal sa v tom s ich ďalšou babičkou. Sirotám zostal po mŕtvych rodičoch dlh 1,1 milióna korún za nesplatený dom v Aši. Prarodičia i ďalší príbuzní dúfali, že odvolací súd lekárke trest zvýši a zakáže jej aspoň na dlho riadiť auto. To sa však nestalo. Krajský súd v Plzni potvrdil ročný podmienečný trest a odškodnenie sirotám zamietol.

Lekárka zabila oboch rodičov, jazdiacich v malom Daewoo Matiz, keď do nich v apríli 2004 nabúrala robustným volvom. Otec Bronislav Skřivánek (43) bol mŕtvy na mieste, matka Mirka (38), ktorá riadila, zomrela v troskách. Lekárku uznali za vinnú. Obhajovala sa tým, že jej do náručia skočil maltézsky pinč. Po pitve však hádzala vinu na mŕtvu vodičku, ktorej našli v pľúcach 0,18 promile metylalkoholu. Nadýchala sa ho z rozbitého ostrekovača skiel. Lekárka sa písomne ospravedlnila starostovi obce, sirotám však nie. Ich osud vzala do rúk najstaršia Barbora (18).

Po maturite sa vydala do Senohrab a zobrala k sebe oboch bratov. Dnes 15-ročný Vráťa i 13-ročný Jan chodia na gymnázium. Doktorka Pribylová ordinuje ďalej.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu