Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Putin pricestoval na návštevu Iránu

Ruský prezident Vladimir Putin
Ruský prezident Vladimir Putin

TEHERÁN - Ruský prezident Vladimir Putin v utorok pricestoval do Iránu napriek správam, že skupina samovražedných atentátnikov plánuje na neho zaútočiť. Ide o prvú návštevu šéfa Kremľa v Iráne od islamskej revolúcie.

"Prezident Vladimir Putin pricestoval do Iránu v uplynulých minútach," uviedli iránske štátne médiá. Televízia Press-TV vysielajúca v angličtine priniesla zábery veľkého bieleho lietadla s nápisom Rusko, ktoré práve pristálo na teheránskom letisku Mehrabad.

Putina očakávali pôvodne v Teheráne v pondelok, svoju návštevu odložil o jeden deň. Ruský prezident sa má počas svojej návštevy stretnúť s prezidentom Mahmúdom Ahmadínedžádom a s iránskym duchovným lídrom ajatolláhom Alím Chameneím. Zúčastniť sa má tiež na summite pobrežných štátov Kaspického mora spolu so zástupcami Azerbajdžanu, Iránu, Kazachstanu a Turkménska.

Putina v nedeľu informovali o možnom pokuse o atentát na jeho osobu. K údajnému pokusu o vraždu by malo dôjsť počas jeho návštevy Teheránu. Pre agentúru AFP to oznámil Kremeľ. Iránske ministerstvo zahraničných vecí správy o atentáte poprelo a označilo ich za absolútne "nepodložené". "Samozrejme, idem do Iránu," povedal v pondelok po rokovaniach s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou vo Wiesbadene. Dodal, že keby dbal na rôzne hrozby a odporúčania tajných služieb, nikdy by nevyšiel z domu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu