Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Vrátenie vianočného daru aj boj o deti: Na vyriešenie manželských sporov niekedy stačí aj dobrá rada!

Dobrý deň, chcem ukončiť pracovný pomer výpoveďou bez udania dôvodu, lebo som si našiel lepšiu prácu. Problém je v tom, že mám nastúpiť ešte počas výpovednej lehoty. Zamestnávateľovi som o tom ešte nehovoril, aké sú možnosti?

Dobrý deň. V prvom kroku sa vyskúšajte so zamestnávateľom dohodnúť na ukončení pracovného pomeru k určitému dátumu, ktorý Vám vyhovuje. Pokiaľ zamestnávateľ s dohodou súhlasiť nebude a vy dáte výpoveď, zaväzujete sa u zamestnávateľa zotrvať počas plynutia výpovednej lehoty. Pokiaľ by ste odišli počas výpovednej lehoty, zamestnávateľ má právo na peňažnú náhradu najviac v sume, ktorá je súčinom priemerného mesačného zárobku zamestnanca a dĺžky výpovednej doby, ak ste sa na tejto peňažnej náhrade dohodli v pracovnej zmluve.

Dobrý deň, mám mať dcéru s bývalou v striedavej starostlivosti týždeň-týždeň, avšak bývalá má teraz nový vzťah a vôbec si dcéru už pol roka neberie k sebe. Je to dôvod na zmenu UPP? Ja by som mal rád dcéru stále u seba.

Dobrý deň, pokiaľ sa zmenia pomery a vidíte, že striedavá starostlivosť nefunguje, môžete podať návrh na zmenu UPP s argumentmi, ktoré ste uviedli vyššie a žiadať aj určenie výživného.

Viac o téme: Právna poradňaZuzana PračkováWolf&Case
Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

* údaje sú povinné

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu