Sobota5. október 2024, meniny má Viera, zajtra Natália

Cestovná kancelária nás ubytovala v náhradnom hoteli bez bazéna a výhľadu: Mám právo na odškodné?

JUDr. Mgr. Zuzana Pračková, advokátka
JUDr. Mgr. Zuzana Pračková, advokátka (Zdroj: archív ZP)

BRATISLAVA - Ak v niektorých otázkach či sporoch nemáte jasno a potrebujete poradiť, píšte svoje otázky prostredníctvom formulára. Cenné rady v rodinných či susedských problémoch vám opäť poskytne JUDr. Mgr. Zuzana Pračková, advokátka Wolf&Case.

Dobrý deň. Boli sme s rodinou na dovolenke v Turecku. Cestovná kancelária nás však ubytovala v inom hoteli, ako sme si objednali. Dôvodom bolo, že hotel je obsadený, lebo prebieha na jednom poschodí rekonštrukcia, o ktorej nevedeli. V náhradnom, ktorý nespĺňal dohodnuté podmienky (bez bazéna, izba bez výhľadu na more, bez animátorky pre deti) sme bývali 3 dni. Potom nás presťahovali do hotela, ktorý sme mali aj objednaný. Môžem žiadať o náhradu škody, v akej miere? Ďakujem.

Dobrý deň, určite je potrebné preštudovať si zmluvu s cestovnou kanceláriou, resp. ich všeobecné obchodné podmienky, keďže často do zmlúv uvádzajú klauzulu o možnosti náhradného ubytovania, ktoré by ale nemalo mať menej hviezdičiek ako pôvodne kúpené. V takejto situácii odporúčame uplatniť reklamáciu priamo na mieste u delegáta, pokiaľ ste tak neurobili, urobte tak bezodkladne po príchode domov s popisom všetkých bodov, ktoré hotel nespĺňal. V písomnej reklamácii uveďte aj výšku odškodnenia ktorú požadujte (% zľavu z uhradenej ceny za zájazd). Cestovná kancelária zodpovedá za porušenie záväzkov vyplývajúcich z uzatvorenej zmluvy a pokiaľ takéto porušenie preukážete, máte nárok na odškodnenie.

Viac o téme: Právna poradňaZuzana PračkováWolf&Case
Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

* údaje sú povinné

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu