Piatok27. september 2024, meniny má Cyprián, Damián, zajtra Václav

Finančná správa zaistila v poľskej dodávke na Kysuciach viac ako dva milióny cigariet

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KRÁSNO NAD KYSUCOU - Príslušníci finančnej správy (FS) v rámci akcie s krycím názvom JUH zaistili v pondelok (23. 9.) v Krásne nad Kysucou (okres Čadca) viac ako dva milióny cigariet bez označenia platnou slovenskou kontrolnou známkou. Informoval o tom hovorca FS Daniel Súkup. Tabakové výrobky zaistili príslušníci FS v dodávke s poľským evidenčným číslom.

"Na základe predbežných súhlasov prokurátora Okresnej prokuratúry Čadca a sudcu pre prípravné konanie bola vykonaná prehliadka dodávky. Pri prehliadke boli zaistené cigarety v celkovom množstve 2.248.000 kusov. Všetky boli balené v spotrebiteľskom balení po 20 kusov bez označenia platnou slovenskou kontrolnou známkou," priblížil Súkup.

archívne video

Finančná správa predstavila novú aplikáciu na overovanie pokladničných dokladov (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Na mieste činu bol zaistený a následne zadržaný muž vo veku 54 rokov, ktorý bol obmedzený na osobnej slobode. "Uvedeným konaním, s úmyslom zadovážiť si neoprávnený majetkový prospech, vznikol Slovenskej republike finančný únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov v celkovej výške minimálne 334.648,52 eura," uviedol hovorca FS.

Doplnil, že po dokončení prehliadky a zabezpečení dôkazov bolo povereným pracovníkom FS začaté trestné stíhanie a súčasne vznesené obvinenie uvedenej osobe z prečinu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru.

Viac o téme: CigaretyPoľskoKysuceFinančná správa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu