Sobota14. september 2024, meniny má Ľudomil, Radka, zajtra Jolana

DETAILY pred samovraždou českého herca (†76): Napísal svojej žene dlhú SMS, ale... Neodoslal ju!

Karel Heřmánek
Karel Heřmánek (Zdroj: FS Barrandov)

PRAHA - Uplynulý víkend sme vás na Topkách informovali o tragickej smrti českého herca Karla Heřmánka. Ako neskôr vyšlo najavo, zastrelil sa na strelnici. Pred samovraždou mal napísanú pre svoju ženu dlhú SMS správu, no neodoslal ju!

Karel Heřmánek bol považovaný za neodmysliteľnú súčasť českého herectva. Hral v rôznych známych počinoch ako napríklad S čerty nejsu žerty, Fešák Hubert či Smrt krásnych srnců. Pre verejnosť, ale i pre rodinu, to bol veľký šok, keď si náhle siahol na život. „Včera (24.8., pozn.red.) v popoludňajších hodinách nás tragicky opustil náš milovaný manžel, otecko a dedko Karel Heřmánek. Bolesť, ktorá nás zasiahla, je nesmierna. Ďakujeme za všetky prejavy sústrasti a prosíme o rešpektovanie súkromia," napísala rodina na facebookovej stránke Divadlo bez zábradlia. Ako vyšlo najavo, herec spáchal samovraždu.

Galéria: Karel Heřmánek

Zastrelil sa na strelnici. Tam mal v sobotu absolvovať kurz s inštruktorom, ktorý si rezervoval cez zážitkovú agentúru. Nové svedectvo ukázalo, že tesne predtým, ako stlačil spúšť, bol zahladený do telefónu. Tragédiu videl na vlastné oči aj známy jedného z blízkych kamarátov českej legengy. „Karel si pred časom zaplatil zážitkový kurz strieľania. V ten deň boli na strelnici ešte ďalší dvaja, ktorí si kurz zaplatili. Tí tam so sebou mali sprievod, ktorý si ich pri tom nakrúcal a fotil. Karol vystrelil tri rany na terč, usmieval sa, potom napísal dlhú SMS správu svojej žene Haničke, ktorú už ale neodoslal. Namieril zbraň proti sebe a zastrelil sa. Polícia potom všetkým zabavila mobily, pretože v nich mohli mať videá a fotky z toho nešťastia,“ uviedol Jan Kuželka pre CNN Prima NEWS.

S Karlom Hermánkom ho spájalo dlhoročné priateľstvo, dobre sa poznal aj s jeho synom Karlom. „Mal úžasnú, skvelú rodinu, skvelé, talentované deti, bol finančne zaistený, neviem, čo ho k tomu viedlo. Či sa bál, že by kvôli tomu zápalu trojklanného nervu už nemohol hrať... Neviem... Ale myslím si, že to nebol skrat, ale mal to premyslené. Bol odporcom zbraní a teraz si zrazu zaplatil kurz strieľania. Je to strašné nešťastie a tragédia. Karel bol báječný človek a herec. Bude strašne veľmi chýbať,“ uzavrel Jan.

Viac o téme: SamovraždaKarel Heřmánek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu