Sobota14. september 2024, meniny má Ľudomil, Radka, zajtra Jolana

Umelecký svet v smútku: TRAGICKY zomrela česká herecká legenda (†76)!

Karel Heřmánek Zobraziť galériu (2)
Karel Heřmánek (Zdroj: Česká televize/Olga Svobodová)

PRAHA - Česko opäť smúti. Do umeleckého neba odišiel ďalší herecký velikán. Tento svet opustil vo veku 76 rokov...

Do umeleckého neba odišla česká herecká legenda Karel Heřmánek. Tento svet opustil vo veku 76 rokov. Preslávili ho filmové úlohy ako napríklad Fešák Hubert, rozprávkový Lucifer či otecko Popper z filmu Smrť krásnych srncov. Informáciu potvrdila hercova rodina prostredníctvom sieti Facebook. Jeho smrť je pre všetkých milovníkov českej kinematografie veľkým šokom.

Karel Heřmánek
Zobraziť galériu (2)
Karel Heřmánek  (Zdroj: Archív TV Nova/ Klára Cvrčková)

„Včera v popoludňajších hodinách nás tragicky opustil náš milovaný manžel, otecko a dedko Karel Heřmánek. Bolesť, ktorá nás zasiahla, je nesmierna. Ďakujeme za všetky prejavy sústrasti a prosíme o rešpektovanie súkromia," napísali na facebookovej stránke Divadlo bez zábradlia. V posledných rokoch ho trápili rôzne zdravotné problémy.

V roku 2010 podstúpil operáciu bedra, po ktorej bol dlho nútený chodiť o palici. Aj viac ako rok po zákroku sa mu vracali silné bolesti. Ďalší chirurgický zákrok podstúpil pred 7 rokmi, potom si musel pri chôdzi pomáhať barlami. Tento rok v máji ho zase hneval zápal trojklanného nervu v tvári, ktorý môže spôsobovať ochrnutie polovice tváre. Česť jeho pamiatke.

 

Včera v odpoledních hodinách nás tragicky opustil náš milovaný manžel, tatínek a dědeček Karel Heřmánek. Bolest, která...

Posted by Divadlo Bez zábradlí on Sunday, August 25, 2024

 

Viac o téme: Karel HeřmánekZomrel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu