Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Seriál Druhá šanca už nie pre každého: Prečo musela skončiť Zuzka Norisová!

Zobraziť galériu (12)
(Zdroj: TV Markíza)

BRATISLAVA - Po prvých dvoch sériách seriálu Druhá šanca prichádza tretia. Hviezdne herecké obsadenie doplní nová seriálová tvár – Zuzana Porubjaková.

Tvorcovia seriálu Druhá šanca pri príprave tretej série nemali ľahkú úlohu. Museli nahradiť Dana Heribana, ktorý v máji minulého roku náhle zomrel. V seriáli stvárňoval primára psychiatrie Erika Hatinu a blízkeho priateľa Andreja (Ján Koleník).

Seriál Druhá šanca pokračuje treťou sériou
Zobraziť galériu (12)
Seriál Druhá šanca pokračuje treťou sériou  (Zdroj: TV Markíza)

Voľba padla na Richarda (Filip Tůma), ktorý sa síce v origináli tretej série už nevyskytuje, no v druhej sérii ako výrazná postava veľmi dobre fungoval. „Zdalo sa nám v tejto situácii výhodnejšie využiť postavu v deji seriálu už existujúcu a kvalitne obsadenú, než prinášať ďalšiu novú postavu, ku ktorej by si diváci i ostatné postavy v deji ešte len museli budovať vzťah. Navyše vieme, že Janko Koleník a  Filip Tůma herecky skvele spolupracujú, preto sme nepochybovali, že ďalší vývoj ich postáv, kedy od istého napätia, ktoré medzi sebou v druhej sérii mali (pozn. postava Richarda mala vzťah s Andrejovou dcérou Karolínou proti jeho vôli), prejdú teraz k vzájomnému rešpektu, pochopeniu a priateľstvu pri spoločnej snahe obnoviť Andrejovu pamäť, bude fungovať“, vysvetlila kreatívna producentka Soňa Čermáková Uličná.

Zmenu však bolo potrebné spraviť aj na poste vrchnej sestry interného oddelenia. S Terezou, ktorú stvárňovala Zuzana Norisová, tvoril totiž Erik Hatina pár. Do seriálu tak vstupuje nová vrchná sestra na oddelení internej medicíny Katarína, ktorá tvorí pár s Richardom. Tejto úlohy sa zhostí Zuzana Porubjaková. „So Zuzkou sa poznáme už dlhý čas a naozaj veľmi dobre, aj preto je spolupráca s ňou skvelá a je tam vždy dobrá energia. Skrátka, keď sú vaši kolegovia aj vašimi kamarátmi, s ktorými ste na jednej vlne, je radosť chodiť na nakrúcanie,“ zhodnotil príchod Porubjakovej do seriálu Filip Tůma. Nová vrchná sestra Katarína už navyše kedysi na internom ako sestra pôsobila. „Jej postava má tiež svoju históriu, logické ukotvenie v príbehu a veríme, že vďaka jedinečnej energii Zuzky Porubjakovej sa stane divácky rovnako obľúbenou, ako pôvodná vrchná Tereza, s ktorou sa v tretej sérii  stretneme aspoň v retrospektívach – obrazoch z minulosti,“ doplnila kreatívna producentka.

Seriál Druhá šanca pokračuje treťou sériou
Zobraziť galériu (12)
Seriál Druhá šanca pokračuje treťou sériou  (Zdroj: TV Markíza)

Katarína je teda nová hlavná sestra na oddelení internej medicíny. Kedysi už na tomto oddelení pradovala, vie teda všetko o každom a vďaka svojej veselej povahe a bezprostrednému prístupu si bez problémov získava srdce a dôveru pacientov i kolegov. Je energická, vtipná, podľa potreby vie byť empatická, ale aj prísna „vedúca oddelenia“. Je matkou malej dcéry a žije s neurochirurgom Richardom Valentom, ktorý v nej konečne našiel primeranú partnerku, ktorá mu dokáže vytvoriť bezpečný prístav a zároveň ho vie držať pri zemi. No aj ich harmonický vzťah prejde dramatickou skúškou…

Seriál Druhá šanca pokračuje treťou sériou
Zobraziť galériu (12)
Seriál Druhá šanca pokračuje treťou sériou  (Zdroj: TV Markíza)

Viac o téme: SeriálZuzana PorubjakováDruhá šanca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu