Piatok28. jún 2024, meniny má Beáta, zajtra Peter, Pavol, Petra

OTRASNÁ SKÚSENOSŤ známej Slovenky z Everestu: V tábore C3 ju čakala SPÚŠŤ... OKRADLI ich!

(Zdroj: Instagram J.P.)

MOUNT EVEREST - Pred dvomi týždňami sme na Topkách informovali o obrovskom úspechu slovenskej herečky a moderátorky Lenky Vacvalovej (34). Spolu s manželom (40) sa jej podarilo vyliezť na najvyššiu horu sveta, navyše ona ju zdolala bez pomocného kyslíka, čím sa stala úplne prvou Slovenkou. Z tejto cesty má však dvojica otrasnú skúsenosť. V tábore C3 ich čakala spúšť... Niekto ich okradol!

Galéria: Lenka Vacvalová

Lenke Vacvalovej sa 21. mája 2024 podarilo niečo, čo doposiaľ dokázalo len 9 žien v histórii - vystúpiť na Mount Everest bez pomocného kyslíka. Zdolať najvyššiu horu sveta a ešte aj bez podpory kyslíka je extrémne náročné, oddych v táboroch po ceste na vrchol a dolu, je preto veľmi dôležitý. Lenku a jej manžela však v tábore C3 čakalo nemilé prekvapenie. 

Namiesto jedla, termosiek a karimatiek, ktoré si tam nechali, ich v stane čakala spúšť. „Po našej rotácii do C3 a dosiahnutí C4, sme 9. mája nechali naše dva stany v C3. Hoci chápem, že niekomu možno chýba stan a potrebuje si rýchlo zdriemnúť, to, čo ste urobili, je neprijateľné,“ prihovoril sa Lenkin manžel Honza konkurenčnej agentúre, ktorá organizuje expedície na Everest. 

„Ale ukradnúť naše karimatiky, termosky a jedlo a nechávať všade odpadky je nehorázne. Rozliate pivo v stanoch a moč po celom okolí? Okrem všetkých svedkov, ktorí nám nahlásili, kto to urobil, ste tam už vážne nemuseli nechávať svoju bundu, aby ste sa podpísali,“ dodal vytočený Honza, ktorý sa k incidentu bol schopný vyjadriť až po dvoch týždňoch, čo vychladol. Stačilo vraj podľa jeho slov použiť vysielačku a oznámiť, že si veci zobrali. 

V tábore C4, ktorý sa nachádza vo výške 8000 m. n. m., však zlodeji svoju drzosť prekonali. „Ale áno, aj tak ste to stihli prekonať v C4. Ukradnúť náš stan? To myslíte vážne?! Ak nemáte zdroje na to, aby ste bezpečne priviedli ľudí na summit, nechválte sa tým, že ste vyniesli 20 ľudí na vrchol,“ pokračuje herečkin manžel, ktorý zverejnil aj mená ľudí, ktorí v tom čase so spomínanou spoločnosťou liezli na vrchol Everestu. 

Úplným vrcholom vraj bolo, keď jeden z členov výpravy, ktorý viedla spomínaná spoločnosť, pustil kyslíkovú fľašu a tá udrela jedného zo šerpov, s ktorými išli manželia. Vraj ho skoro zabila. 

Viac o téme: Mount EverestLenka VacvalováKrádežJan PoláčekLenka Poláčková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu