BRATISLAVA - Vianoce sa blížia a všetci už rozmýšľajú aj nad vianočným menu. Topky.sk vám tento rok prinášajú aj zopár receptov od našich známych osobností. Pozrite, akú polievku pripravuje na štedrovečerný stôl moderátorka Erika Barkolová.
SUROVINY:
šošovica, cibuľa, soľ, korenie, sušené hríby, sušené slivky, smotana na varenie, červená paprika, cesnak
POSTUP:
Šošovicu si umyjeme a dáme ju variť s celou cibuľou, osolíme a okoreníme.
Asi v polovici varenia pridáme namočené sušené hríby a nakrájané sušené slivky.
Nakoniec pridáme smotanu na varenie, trochu červenej papriky, strúčik pretlačeného cesnaku a necháme prevrieť.
Obmena:
Na olivovom oleji speníme cibuľku, pridáme hríby, slivky a umytú šošovicu. Zalejeme vodou a povaríme. Nakoniec pridáme smotanu. Múkou nezahusťujeme.
Dobrú chuť!