MIAMI - K Vianociam patrí typické pečivo, no niektorí si doprajú aj špeciálny sviatočný alkohol. Taká je aj Zuzana Belohorcová, ktorá si vaječný likér vyrába sama doma. Pripravte si ho aj vy. Topky.sk vám totiž prinášajú jej overený recept.
SUROVINY:
6 žĺtkov, 6 PL práškového cukru, 2 konzervy salka, rum podľa chuti alebo vodka
POSTUP:
Žĺtky poriadne vymiešame, pridáme sladené mlieko a na záver podľa chuti rum - niekto má rád silnejší likér, niekto slabší. Tento domáci vaječný koňak nesmie nikdy chýbať na našom štedrovečernom stole.
BONUS
SNEHOVÉ PUSINKY
Zo zvyšných 6 bielkov vždy robím snehové pusinky obalené v kokose. Bielky a cukor vyšľaháme nad parou do hustého snehu, formujeme pusinky a obalíme ich v kokose. Dáme do rúry na 15 - 20 min vysušiť pri teplote 100 ºC a mňamka je na svete.
Dobrú chuť!