Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Výbuch na železničnej stanici v Baskicku

MADRID - K silnému výbuchu došlo v sobotu skoro ráno na železničnej stanici v severošpanielskom meste Berriz. Regionálne baskické ministerstvo vnútra uviedlo, že explózia spôsobila veľké materiálne škody, ale nevyžiadala si nijaké obete.

"O pol jednej ráno došlo k explózii na (železničnej) stanici Berriz. Došlo k vážnym materiálnym škodám, ale nikto nebol zranený," povedal hovorca ministerstva pre tlačovú agentúru AFP. Dodal, že polícia na mieste výbuchu zisťuje, či išlo o teroristický útok. Podľa jeho slov incidentu nepredchádzalo telefonické varovanie, ako to zvyčajne robia baskickí separatisti.

Ozbrojená baskická separatistická organizácia ETA, ktorú Európska únia a USA považujú za teroristickú organizáciu, počas svojho 40-ročného boja za nezávislosť Baskicka usmrtila 824 ľudí. V júni 2007 ETA ukončila prímerie a obnovila útoky. Odvtedy zabila piatich ľudí vrátane troch príslušníkov španielskych bezpečnostných síl, jedného vojaka a jedného bývalého baskického socialistického predstaviteľa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu