Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Zatkli 4 osoby zapletené do útoku na hotel Marriott

Hotel Marriott po výbuchu
Hotel Marriott po výbuchu

ISLAMABAD - Pakistanská polícia v piatok oznámila, že v súvislosti s útokom na hotel Marriott spred viac ako mesiaca zatkla štyroch mužov. Tí sú podľa vyšetrujúcich orgánov nepriamo zapletení do teroristického útoku na luxusný hotel v pakistanskej metropole, ktorého výsledkom bola smrť desiatok ľudí.

Zadržanie prvých podozrivých v tomto prípade oznámil šéf miestnej polície Ahmad Latíf. Ako zároveň dodal, okamžite po zatknutí ich predviedli pred pakistanský súd zaoberajúci sa terorizmom, ktorý následne udelil policajným orgánom týždeň času na ich vypočúvanie. Podozrivých zatkli v rozličných častiach provincie Pandžáb, avšak žiadne ďalšie detaily k dispozícii nie sú.

Pred hotelom Marriott v Islamabade explodovalo 20. septembra auto naložené výbušninami. Útok samovražedného atentátnika si vyžiadal najmenej 60 ľudských životov a ďalších asi 200 osôb utrpelo zranenia. Luxusný hotel sa stal terčom atentátu extrémistov niekoľko hodín po tom, ako nový pakistanský prezident Asif Alí Zardárí vystúpil v parlamente so svojim úvodným prejavom, v ktorom sa zaviazal pokračovať v boji proti terorizmu. Zardárí začiatkom mesiaca nazval bombový atentát pokusom o vraždu, ktorému on a ďalší vysokí predstavitelia krajiny len tesne unikli.

Podľa jeho slov totiž spolu s premiérom, predsedom parlamentu a ďalšími predstaviteľmi mali v hoteli rokovať a miesto stretnutia zmenili len náhodou. Zardárí zároveň po útoku prisľúbil, že urobí všetko, čo bude v jeho silách, aby zbavil krajinu "rakoviny" terorizmu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu