Utorok1. október 2024, meniny má Arnold, zajtra Levoslav

Situácia na bratislavských cestách sa mierne zlepšila

Situácia pod bratislavským hradom. Zobraziť galériu (8)
Situácia pod bratislavským hradom.

BRATISLAVA – Sneženie a poľadovica komplikujú dopravu aj v hlavnom meste. Situácia na cestách v Bratislave sa trocha zlepšila, v teréne je však stále 14 vozidiel zimnej služby magistrátu.

Ako pre agentúru SITA uviedol dispečer zimnej služby, sneh sa odhŕňa predovšetkým na Záhorí, na ceste do Devínskej Novej Vsi, Devína a smerom na Marianku. Problematické zostávajú aj naďalej kopcovité terény, ako hradný vrch, Palisády, Koliba, Kramáre, Búdková či Mudroňova ulica. Cestári odhŕňajú sneh a posypávajú cesty aj v mestskej časti Čunovo. "V centre máme zatiaľ pokoj, aj v rovinatých oblastiach. Posypaná je tiež Panónska a Dolnozemská cesta v Petržalke," povedal dispečer.

Podľa predpovede počasia mal v meste napadnúť len jeden centimeter snehu. „Na základe toho sme na obed do mesta poslali dva mechanizmy na údržbu ciest. V priebehu dňa však bolo treba posypovať tiež,“ vyjadrila sa pre Bleskovky.sk hovorkyňa bratislavského magistrátu. Večer by v meste mohlo byť už šestnásť týchto strojov.


Situácia pod bratislavským hradom vo večerných hodinách:







„V noci by sme chceli posypať všetky komunikácie v meste.“ Podľa Chudinovej by už mali byť v Bratislave prejazdné všetky cesty. Od šiestej rána do šiestej večer policajti zaznamenali v hlavnom meste štyridsaťdva nehôd. "Najviac, dvadsaťštyri sa ich stalo popoludní. Pod niektoré nehody sa podpísalo aj počasie," povedala Dáša Kollárová z bratislavskej polície.

Podľa dispečera Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave mali hasiči jediný výjazd o 16.00 hod. Zasahovali na Autobusovej stanici Mlynské nivy, kde padol strom na autobus. Nehoda si nevyžiadala žiadnych zranených.

Sneh skomplikoval dopravu na celom Slovensku >>

Máte fotografie z aktuálnej dopravnej situácie v Bratislave? Alebo z iných častí Slovenska?
Pošlite nám ich na bleskovky@bleskovky.sk!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu