Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

FILM SQUARE NAPOSLEDY V ARTKINE METRO

PR článok Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Film square)

FILM SQUARE FEST prináša koncept moderného filmového podujatia odohrávajúceho sa na zrekonštruovanom Mierovom námestí v Trenčíne, jeho vedľajších uličkách a nádvoriach pod historickým hradom. Symbolický štvorec vytvorený zo 4 premietacích miest, ktoré spája zrekonštruované námestie sa ideovo transformuje aj do počtu filmových sekcii a premietacích dní hlavnej časti programu.

FILM SQUARE postupnými krokmi nadväzuje na dlhoročnú tradíciu filmových festivalov v Trenčíne a Trenčianskych Tepliciach. Tento rok ponúkne 55 starostlivo vybraných filmov z rozličných kútov sveta,, ocenenie vzácnych umeleckých osobností, program pre deti a mládež FILM SQUAREJUNIOR, diskusie s filmovými tvorcami a rozličné sprievodné podujatia. Rovnako zaujímavý  bude aj edukatívny program v oblasti audiovizuálneho umenia. Jeho tohtoročnými novinkami budú Herecký masterclass Vici Kerekeš a  workshop dokumentárnych filmov pod vedením režiséra Petra Hledíka. FILM SQUARE postupnými krokmi nadväzuje na dlhoročnú tradíciu filmových festivalov v Trenčíne a Trenčianskych Tepliciach. Tento rok ponúkne 55 starostlivo vybraných filmov z rozličných kútov sveta,, ocenenie vzácnych umeleckých osobností, program pre deti a mládež FILM SQUARE JUNIOR, diskusie s filmovými tvorcami a rozličné sprievodné podujatia. Rovnako zaujímavý  bude aj edukatívny program v oblasti audiovizuálneho umenia. Jeho tohtoročnými novinkami budú Herecký masterclass Vici Kerekeš a  workshop dokumentárnych filmov pod vedením režiséra Petra Hledíka.

FILM SQUARE NAPOSLEDY V
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Film square)

Návštevníci sa môžu tešiť aj na OSCAR SHORTS (krátke filmy nominované na ocenenie  OSCAR), najzaujímavejšie filmy z FEST ANČA a filmové premiéry. Filmové zážitky obohatí aj o možnosť osobného stretnutia s filmovými tvorcami a ocenenými umeleckými osobnosťami.

FILM SQUARE NAPOSLEDY V
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Film square)
FILM SQUARE NAPOSLEDY V
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Film square)

5. ročník festivalu bude zároveň aj rozlúčkou s ArtKinom Metro, ktoré počas nasledujúcich dvoch rokov čaká nákladná rekonštrukcia. Premietať sa bude aj v Café Sládkovič, na letnej terase kaviarne Coffee Sheep, ale aj  priamo na Mierovom námestí v Trenčíne na obľúbených veľkých večerných open air premietaniach.

Už po tretí krát bude trenčiansky štvorec rozšírený aj o nedeľný výlet do tradičnej festivalovej lokácie - Kúpeľného parku v Trenčianskych Tepliciach. Aj v tomto roku festival pokračuje v obnovenej tradícii odovzdávania cien Artist´s Mission Award za významný umelecký prínos. Na Moste slávy v Trenčianskych Tepliciach aj tento rok pribudnú dve mosadzné tabuľky s menami ocenených osobností a v spoločenskej sále LD PAX sa premietnu dva filmy za osobnej účasti ocenených umelcov.

FILM SQUARE NAPOSLEDY V
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Film square)

Hlavná časť FILM SQUARE FEST 2024 bude počas celého leta doplnená podporným podujatím FILM SQUARE SUMMER 2024, ktoré počas letných prázdnin ponúkne bezplatné open air projekcie filmov v trenčianskom regióne.

Vstupenky sú dostupné v sieti Predpredaj.sk  

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu