Nedeľa24. november 2024, meniny má Emília, zajtra Katarína

Ste vegán začiatočník? Nevadí! Tohtoročný Veganuár zvládnete

PR článok Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Kaufland)

Ak vás láka skúsiť si vegánstvo aspoň na chvíľu, teraz na to máte ideálnu príležitosť. Vegánsky január už je tu – objavujte nové chute v štýle veggie!

A odkiaľ sa Veganuár vlastne vzal? Jeho názov vznikol pred desiatimi rokmi spojením slov „vegan“ a „január“. Pôvodne išlo o projekt britskej neziskovej organizácie, ktorý mal za cieľ odľahčiť nielen vaše trávenie, ale aj planétu. Dnes sa mesiaca bez mäsa a živočíšnych výrobkov zúčastňuje stále viac ľudí po celom svete, vrátane Slovákov.

Chcete sa inšpirovať vegánskou kuchyňou aj vy? Po tradičných sviatočných jedlách určite oceníte jedálniček s kopou zeleniny, ovocia a strukovín. Vďaka chutným veggie alternatívam hladovať rozhodne nebudete, aj keď s rastlinnou stravou iba začínate. Vyskúšajte napríklad recept od skúsenej vegánky Ivy Kocovej (Ivka_veggierecipes) a oslávte veganuár chutnou krémovou polievkou plnou vitamínov! Všetko potrebné na prípravu tohto receptu zoženiete pod jednou strechou vo vašom Kauflande

Ak máte radi krémovú konzistenciu, pridajte do polievky trochu sójovej smotany. „Sójová smotana sa môže pochváliť nízkym obsahom tuku a ľahkou stráviteľnosťou. Pre jej neutrálnu chuť ju vo svojej kuchyni okrem vegánov a vegetariánov využíva stále viac ľudí, ktorí radi skúšajú niečo nové,“ vysvetľuje Ivka_veggierecipes.

Ste vegán začiatočník? Nevadí!
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Kaufland)

Tekvicovo-mrkvová „smotanová“ polievka podľa Ivky_veggierecipes

Ingrediencie:

  • cibuľa
  • 1 malá hokkaido tekvica
  • 600 g mrkvy
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL nastrúhaného čerstvého zázvoru, ½ ČL mletého koriandra, ½ ČL papriky, ¼ ČL kurkumy, ¼ ČL muškátového orieška
  • soľ a čierne korenie
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 PL olivového oleja
  • 150 ml  sójovej smotany K-take it veggie
  • 2 PL tekvicového oleja

Postup:

Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Po pár minútach pridáme pretlačený cesnak a nastrúhaný zázvor. Pridáme tekvicu a mrkvu, krátko varíme. Potom k zmesi pridáme všetky koreniny a bylinky, zalejeme zeleninovým vývarom, osolíme a okoreníme. Varíme 30 minút. Keď je zelenina hotová, polievku rozmixujeme dohladka. Nakoniec pridáme sójovú smotanu a necháme prevrieť. Dochutíme podľa potreby, podávame s tekvicovým olejom a čerstvými bylinkami. Prajeme dobrú chuť!

Všetky ingrediencie pre ochutnávku Veganuára, vrátane nadštandardného sortimentu rastlinných výrobkov a privátnej značky K-take it veggie, nájdete v predajniach Kaufland po celom Slovensku. Ďalšie skvelé tipy na bezmäsité varenie na vás čakajú aj v špeciálnej „veganuárovej“ ponuke.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu