Pondelok25. november 2024, meniny má Katarína, zajtra Kornel

Ako chutí Španielsko? Skúste recept od najmladšieho finalistu televíznej súťaže

Takto chutí Španielsko PR článok Zobraziť galériu (3)
Takto chutí Španielsko (Zdroj: Kaufland)

Láka vás vôňa diaľav, no rozpočet vás na cesty nepustí? Inšpirujte sa tipom na chutný obed alebo večeru, ktorý si zo svojich ciest po svete priviezol Vilko Bajzík. Vďaka tomuto receptu sa na chvíľu prenesiete až do slnečného Španielska!

"V Španielsku som bol už viackrát. Pamätám si na jednu preplnenú reštauráciu v Barcelone, kde som prvýkrát ochutnal originálne španielske tapas. Práve tento gastronomický zážitok ma inšpiroval k tvorbe môjho receptu na rajčinové cestoviny s krevetami,“ spomína Vilko.

Viliam Bajzik, finalista známej televíznej súťaže
Zobraziť galériu (3)
Viliam Bajzik, finalista známej televíznej súťaže  (Zdroj: Kaufland Slovensko)

Krevetové cestoviny s rajčinovou omáčkou podľa Vilka

Všetko potrebné na prípravu, vrátane širokej ponuky čerstvého ovocia a zeleniny v bio kvalite pod značkou K-Bio, nájdete pod jednou strechou v Kauflande. Buen Provecho!

Ingrediencie:

•           300 g špagiet K-Classic

•           240 g celých lúpaných paradajok K-Bio

•           100 g čerstvých cherry paradajok K-Classic

•           2 strúčiky cesnaku

•           250 g kreviet

•           ½ chilli papričky

•           ¼ citrónovej šťavy K-Bio

•           soľ K-Classic

•           korenie

•           štipka curry korenia

•           šafrán

•           olej K-Classic

•           maslo K-Classic

•           čerstvá petržlenová vňať K-Bio

•           150 g smotany 33 % K-Classic

Postup:

Špagety si uvaríme v osolenej vode. Krevety osolíme, okoreníme a pridáme 2 strúčiky pretlačeného cesnaku. Takto pripravené krevety urobíme na troche oleja 2,5 minúty z oboch strán. Pridáme k ním nakrájanú chilli papričku, pri konci aj lyžičku masla. K hotovým krevetám pridáme paradajky celé lúpané, štipku curry korenia, šafranu a citrónovej šťavy. Celú omáčku dochutíme soľou, korením a na konci ju zjemníme smotanou. Uvarené špagety pridáme do pripravenej omáčky, pri servírovaní môžeme použiť nasekanú petržlenovú vňať. Prajeme dobrú chuť!

Recepty privezené z celého sveta, vrátane Španielska, Francúzska, Maroka a Bali, si teraz môžete pripraviť aj u vás doma. Čerstvé ovocie a zeleninu v bio kvalite, ako aj ďalšie kvalitné výrobky pod značkou K-Bio, kúpite exkluzívne v Kauflande. Pre viac inšpirácie a receptov navštívte kauflandkucharka.sk.

Krevetové cestoviny s paradajkovou omáčkou
Zobraziť galériu (3)
Krevetové cestoviny s paradajkovou omáčkou  (Zdroj: Kaufland Slovensko)

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu