Láka vás vôňa diaľav, no rozpočet vás na cesty nepustí? Inšpirujte sa tipom na chutný obed alebo večeru, ktorý si zo svojich ciest po svete priviezol Vilko Bajzík. Vďaka tomuto receptu sa na chvíľu prenesiete až do slnečného Španielska!
"V Španielsku som bol už viackrát. Pamätám si na jednu preplnenú reštauráciu v Barcelone, kde som prvýkrát ochutnal originálne španielske tapas. Práve tento gastronomický zážitok ma inšpiroval k tvorbe môjho receptu na rajčinové cestoviny s krevetami,“ spomína Vilko.
Krevetové cestoviny s rajčinovou omáčkou podľa Vilka
Všetko potrebné na prípravu, vrátane širokej ponuky čerstvého ovocia a zeleniny v bio kvalite pod značkou K-Bio, nájdete pod jednou strechou v Kauflande. Buen Provecho!
Ingrediencie:
• 300 g špagiet K-Classic
• 240 g celých lúpaných paradajok K-Bio
• 100 g čerstvých cherry paradajok K-Classic
• 2 strúčiky cesnaku
• 250 g kreviet
• ½ chilli papričky
• ¼ citrónovej šťavy K-Bio
• soľ K-Classic
• korenie
• štipka curry korenia
• šafrán
• olej K-Classic
• maslo K-Classic
• čerstvá petržlenová vňať K-Bio
• 150 g smotany 33 % K-Classic
Postup:
Špagety si uvaríme v osolenej vode. Krevety osolíme, okoreníme a pridáme 2 strúčiky pretlačeného cesnaku. Takto pripravené krevety urobíme na troche oleja 2,5 minúty z oboch strán. Pridáme k ním nakrájanú chilli papričku, pri konci aj lyžičku masla. K hotovým krevetám pridáme paradajky celé lúpané, štipku curry korenia, šafranu a citrónovej šťavy. Celú omáčku dochutíme soľou, korením a na konci ju zjemníme smotanou. Uvarené špagety pridáme do pripravenej omáčky, pri servírovaní môžeme použiť nasekanú petržlenovú vňať. Prajeme dobrú chuť!
Recepty privezené z celého sveta, vrátane Španielska, Francúzska, Maroka a Bali, si teraz môžete pripraviť aj u vás doma. Čerstvé ovocie a zeleninu v bio kvalite, ako aj ďalšie kvalitné výrobky pod značkou K-Bio, kúpite exkluzívne v Kauflande. Pre viac inšpirácie a receptov navštívte kauflandkucharka.sk.
- reklamná správa -