Piatok25. október 2024, meniny má Aurel, zajtra Demeter

Muž nahlásil poplašnú správu o bombe na súdoch! Hrozí mu osemročné väzenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ŽILINA - V súvislosti so štvrtkovým (24. 10.) telefonickým oznámením o uložení bomby na súdoch v Žilinskom a Trenčianskom kraji polícia zadržala 43-ročného muža. V prípade dokázania viny hrozí mužovi trest odňatia slobody na dva až osem rokov. Informoval Peter Ondák z Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Žiline.

"Dňa 24. októbra o 8.05 h prijala tiesňová linka 112 hovor, v ktorom volajúci uviedol, že by chcel nahlásiť bombu na súdoch v Žilinskom a Trenčianskom kraji. Túto vetu trikrát zopakoval a následne hovor ukončil," priblížil Ondák.

archívne video

Tlačová konferencia strany SaS na tému Pripravované podanie konsolidačného balíčka na Ústavný súd SR (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Po prijatí oznámenia boli na uvedené miesta okamžite vyslané policajné zložky, ktoré objekty evakuovali a vykonali pyrotechnické prehliadky, všetky s negatívnym výsledkom. "Dôslednou operatívno-pátracou činnosťou príslušníkov okresného riaditeľstva PZ v Žiline bol v súvislosti s oznamom obmedzený na osobnej slobode 43-ročný muž. Ten policajtom vydal mobilné telefóny, ktoré sú predmetom znaleckého skúmania," uviedol Ondák. Doplnil, že polícia na prípade intenzívne pracuje a bližšie informácie poskytne, hneď ako to procesná situácia dovolí.

Viac o téme: BombaSúd Väzenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu