Sobota12. október 2024, meniny má Maximilián, Maxim, Max, zajtra Koloman

Most v Porúbke je v havarijnom stave: Slovenská správa ciest ho plánuje rekonštruovať budúci rok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj)

PORÚBKA - Most na ceste I/64 v obci Porúbka v okrese Žilina plánuje Slovenská správa ciest (SSC) budúci rok rekonštruovať. Hovorkyňa SSC Jana Lukáčová potvrdila, že ešte v októbri bude vyhlásené verejné obstarávanie na zhotoviteľa, pričom predpokladaná hodnota zákazky je 1,2 milióna eur.

Nevyhnutnú rekonštrukciu mosta odložili pre prebiehajúcu sanáciu svahu nad cestou I/18 v Strečnianskej úžine. "Most v Porúbke je hodnotený ako most v havarijnom stave, ale keďže sa musel stať súčasťou obchádzkovej trasy pri sanácii Strečnianskeho brala, bol podopretý tak, aby zvládal nápor dopravy, ktorá tadiaľto bola vedená," uviedla Lukáčová. Stavebné práce súvisiace s podopretím mosta pritom stáli takmer 215.000 eur.

archívne video

Búranie poškodeného mosta v Banskej Bystrici (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

SSC podľa hovorkyne chce pristúpiť k rekonštrukčným prácam hneď na jar budúceho roka. "V najbližších týždňoch vyhlásime verejné obstarávanie na zhotoviteľa tohto mosta, predpokladaná hodnota zákazky je 1,2 milióna eur. Pôjde o celkovú rekonštrukciu mosta, takže most bude postavený akoby nanovo," poznamenala Lukáčová.

Doprava bude riadená semaforom

Doplnila, že počas rekonštrukčných prác bude doprava vedená po jeho jednej polovici a striedavo riadená semaforom. "Ide o frekventovaný úsek a nebolo by pre dopravu vhodné, aby bola zastavená úplne," dodala hovorkyňa SSC.

Viac o téme: CestaRekonštrukciaMostSSCPorúbka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu