Sobota12. október 2024, meniny má Maximilián, Maxim, Max, zajtra Koloman

Pre opravu mostného záveru budú pri Svrčinovci dopravné obmedzenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj)

SVRČINOVEC - Motoristov na diaľničnej križovatke D3/11 pri Svrčinovci čakajú od začiatku budúceho týždňa dvojmesačné dopravné obmedzenia. Ako informovala Národná diaľničná spoločnosť (NDS), na moste nad železničnou traťou a Šľahorovým potokom budú vymieňať mostný záver.

Mostný objekt sa nachádza na výjazdovej a zjazdovej vetve diaľničnej križovatky. "V súčasnosti je pre bezpečnosť účastníkov cestnej premávky mostný záver prekrytý oceľovou platňou. Oprava mostného záveru následne na dlhé obdobie zaistí motoristom vyšší komfort pri jazde a napomôže znížiť hluk z dopravy," uviedla NDS.

Dopravné odmedzia začnú platiť od tohto dátumu

Dopravné obmedzenia začnú platiť od pondelka 14. októbra. "V prvej etape bude zriadené pracovisko v pruhu v smere na diaľnicu D3 do Poľska, pričom druhá strana bude prejazdná. Počas druhej etapy bude opravovaná časť v pruhu smerujúcom z diaľnice D3 na I/11, pričom opäť bude druhá strana prejazdná," upozornili diaľničiari. Celkovo NDS spravuje 874 mostov. Investície do opráv a údržby mostov predstavovali v roku 2023 celkovo 14 miliónov eur. Tento rok je vyčlenených takmer 22,5 milióna eur.

Viac o téme: OpravaDopravné obmedzeniaSvrčinovecMostný záver
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu