Utorok1. október 2024, meniny má Arnold, zajtra Levoslav

Kauza útoku na poslanca SNS Ľuptáka: Útočník ho kopal a udieral do hlavy! Polícia prehovorila o vyšetrovaní

Pavel Ľupták
Pavel Ľupták (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

TURČIANSKE TEPLICE - Polícia naďalej vyšetruje okolnosti útoku na poslanca Národnej rady (NR) SR Pavla Ľuptáka. Vyplýva to z vyjadrenia žilinskej krajskej policajnej hovorkyne Daniely Kockovej.

"Vo veci poškodeného poslanca NR SR Pavla Ľuptáka sa čakalo na znalecký posudok z odboru zdravotníctva v súvislosti so zraneniami poškodeného," uviedla Kocková.

archívne video

Muž pobodal v nemeckom Mannheime viacero ľudí (Zdroj: X / @DerWiderstand8)

V súčasnosti je podľa nej potrebné vykonať preštudovanie spisového materiálu. "Pokiaľ nebudú návrhy na doplnenie vyšetrovania, vyšetrovateľ podá Okresnej prokuratúre v Martine návrh na podanie obžaloby," doplnila.

K napadnutiu poslanca došlo 18. júla. Policajný vyšetrovateľ v súvislosti s útokom obvinil 36-ročného muža z okresu Bánovce nad Bebravou z prečinu porušovania domovej slobody a prečinu ublíženia na zdraví. "Obvinený vnikol na pozemok rodinného domu v katastrálnom území Turčianskych Teplíc, kde sa správal agresívne. Napriek výzvam odmietol opustiť pozemok a následne poslanca napadol. Poslanec utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie," uviedla pred časom polícia.

Viac o téme: VyšetrovaniePolícia útok Pavel ĽuptákPoslanec NR SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu