Utorok1. október 2024, meniny má Arnold, zajtra Levoslav

Šokujúci útok v Londýne! Neznámy páchateľ hodil kyselinu na študentov a učiteľov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Po predpokladanom útoku kyselinou v škole v britskej metropole Londýn sú v nemocnici hospitalizovaní dvaja tínedežeri vo veku 14 a 16 rokov. Informuje agentúra AFP.

Na študentov a členov personálu školy Westminster Academy v pondelok popoludní najmenej jedna neznáma osoba hodila nejakú látku, čo spôsobilo zranenia dovedna trom ľuďom. Londýnska polícia hovorí o možnej kyseline, testy však naďalej prebiehajú. "Prebieha naliehavé vyšetrovanie s cieľom identifikovať a zatknúť zodpovedné osoby," píše sa vo vyhlásení polície.

archívne video

Policajti bojovali o život ženy priamo na ulici (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Zranenia 14-ročného dievčaťa jej môžu podľa polície "potenciálne zmeniť život". V nemocnici je aj 16-ročný chlapec, avšak jeho zranenia nie sú také vážne. Tretiu obeť, 27-ročnú ženu, z nemocnice už prepustili. K "znepokojujúcemu" incidentu došlo podľa riaditeľky Numere Anwarovej na ceste pred budovou školy, keď odtiaľ odchádzali študenti a zamestnanci. Riaditeľka tvrdí, že išlo o žieravú látku podobnú kyseline. "Pre našu komunitu je to ťažké obdobie ," uviedla.

Škola bola v utorok zatvorená

Škola bola v utorok zatvorená z dôvodu prebiehajúceho "dôkladného vyšetrovania" a aby sa zabezpečilo, že od stredy bude môcť pokračovať v normálnej prevádzke so "všetkými bezpečnostnými opatreniami". Británia od roku 2022 opäť bojuje proti nárastu útokov s použitím žieravých látok, dovtedy ich počet postupne klesal od prudkého zvýšenia v polovici minulého desaťročia. Pretrvávajúcim problémom je naďalej aj násilie mladistvých v Londýne, najmä trestné činy páchané nožmi a streľba. Ešte v júli našli 15-ročného chlapca zastreleného v parku neďaleko pondelkového incidentu. Polícia vo svojom vyhlásení uviedla, že v lokalite bolo "niekoľko miest činu".

Viac o téme: Polícia útok LondýnKyselinaŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu