Piatok27. september 2024, meniny má Cyprián, Damián, zajtra Václav

AKTUÁLNE Jaroslav Haščák sa po zrušení obvinení vracia do vedenia Penty

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Spoluzakladateľ investičnej skupiny Penta, Jaroslav Haščák, sa po necelých štyroch rokoch vracia do vrcholového vedenia spoločnosti. S účinnosťou od 1. októbra 2024 sa opäť plnohodnotne zapojí do práce v Investičnej komisii, Executive Boarde ako aj do riadenia firemného portfólia skupiny Penta

Tento krok nasleduje po nedávnom rozhodnutí Krajskej prokuratúry SR v Bratislave, ktorá zbavila Jaroslava Haščáka obvinenia v kauze Gorila, vzneseného v novembri 2022. Krajský prokurátor vo svojom rozhodnutí uviedol, že obvinenie bolo založené na vymyslených či neexistujúcich dôkazoch. Jaroslav Haščák sa vzdal pozície Managing Partnera v decembri 2020 po vznesení prvého obvinenia, ktoré bolo v roku 2021 označené za nezákonné a následne zrušené. Slovenská republika sa Jaroslavovi Haščákovi za toto obvinenie následne ospravedlnila.

archívne video

Vyjadrenie Jaroslava Haščáka a Romana Kvasnicu na dnešnom pojednávaní v Pezinku


Pozornosť chce venovať kľúčovým strategickým otázkam

Jaroslav Haščák založil investičnú skupinu Penta pred 30 rokmi spolu so svojimi spolužiakmi, Marekom Dospivom a Jozefom Oravkinom. Až do konca roku 2020 pôsobil na pozícii Managing Partnera, kde bol zodpovedný za stratégiu, kľúčové procesy a výber top manažérov. Tiež stál za rozhodnutím o vstupe Penty do zdravotníckeho sektora. V rokoch 2010 až 2012 bol iniciátorom zásadnej zmeny investičnej stratégie z modelu private equity na dlhodobého investora.

AKTUÁLNE Jaroslav Haščák sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Pod vedením Haščáka sa skupina zamerala na rast investícií do technológií, digitalizácie, inovácií a neskôr aj umelej inteligencie. Jaroslav Haščák plánuje v ďalšom období venovať svoju pozornosť najmä kľúčovým strategickým otázkam, ktoré sa týkajú možností expanzie spoločností ako Dr.Max, Fortuna Entertainment Group a Penta Hospitals International na nové trhy. Vidí potenciál v ďalšom rozvoji ich úspešných stratégií s ambíciou vybudovať z týchto firiem globálnych hráčov v daných odvetviach.

Návrat Jaroslava Haščáka doplní súčasné vrcholové vedenie skupiny Penta, ktoré tvorí Marek Dospiva, Iain Child, Václav Jirků, Marián Slivovič a Fabrice Dumontheil. Skupina Penta zároveň oznamuje, že vlastnícka štruktúra na úrovni Penta Investments Group Limited Cyprus (fond) a s ňou spojené hlasovacie práva či ekonomické benefity zostávajú nezmenené.

Viac o téme: Jaroslav HaščákPenta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu