Piatok27. september 2024, meniny má Cyprián, Damián, zajtra Václav

Prokurátor zrušil obvinenie siedmim osobám v kauze Gorila

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava zrušil 2. septembra obvinenie siedmim osobám v kauze Gorila. Urobil tak na podklade sťažnosti obvinených. Stíhaní boli pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Informovala o tom hovorkyňa bratislavskej krajskej prokuratúry Gabriela Kováčová.

"Je potrebné zdôrazniť, že skutkové a právne závery uvedené v uznesení o vznesení obvinenia nemali oporu vo vykonanom dokazovaní, respektíve boli v rozpore s vykonaným dokazovaním, čo malo za následok nezákonnosť a neopodstatnenosť predmetného uznesenia," vysvetlila hovorkyňa.

Vyšetrovateľka špecializovaného tímu Gorila v roku 2022 obvinila finančníka Jaroslava Haščáka a ďalších štyroch ľudí zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Jaroslav Haščák bol obvinený aj z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Medzi obvinenými bola aj bývalá šéfka Fondu národného majetku Anna BBubeníková a exminister hospodárstva Jirko Malchárk Celkovo bolo obvinených sedem osôb vrátane finančníka.

Viac o téme: ProkurátorKauza GorillaObvinenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu