Piatok27. september 2024, meniny má Cyprián, Damián, zajtra Václav

Premiér Fico v sobotu odcestuje na návštevu do Kórejskej republiky: Má naplánovaných niekoľko stretnutí

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) odcestuje v sobotu (28. 9.) večer na oficiálnu návštevu Kórejskej republiky. V hlavnom meste Soul sa stretne s kórejským prezidentom Suk-Yeol Yoonom a predsedom vlády Duck-Soo Hanom. Informoval o tom tlačový a informačný odbor Úradu vlády (ÚV) SR.

"Hlavnými zámermi cesty je povýšenie vzťahov medzi SR a Kórejskou republikou na úroveň strategického partnerstva, ale tiež hospodárska spolupráca vrátane jadrovej energetiky, automobilového priemyslu, robotiky a pokročilých technológií," priblížil ÚV. Dodal, že témou návštevy bude aj spolupráca pri rekonštrukcii a povojnovej obnove Ukrajiny.

archívne video

Opozičné strany sa vyjadrujú po stretnutí s premiérom na Úrade vlády SR (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Fico bude počas návštevy rokovať aj s predstaviteľmi spoločnosti Hyundai Mobis a absolvuje okrúhly stôl s členmi Federácie kórejského priemyslu.Súčasťou slovenskej delegácie bude podľa ÚV aj podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD) a štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Rastislav Chovanec. Premiér sa na Slovensko vráti v utorok (1. 10.).

Viac o téme: StretnutieNávšteva Robert FicoKórejská republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu