Štvrtok3. október 2024, meniny má Stela, zajtra František

Robert Fico zažaloval novinára: Premiér požaduje vysoké odškodné a ospravedlnenie

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico podal žalobu na šéfredaktora spravodajského portálu Petra Bárdyho za jeho knihu o predsedovi vlády. Fico protestuje proti použitiu fotografie na obálke knihy a od Bárdyho, podobne ako od vydavateľa knihy, požaduje odškodné 100-tisíc eur a ospravedlnenie. Informoval o tom Peter Bárdy.

Kniha s názvom “Fico - posadnutý mocou“ mapuje dlhoročnú politickú kariéru Fica. Bárdy pri jej písaní využil tiež vyjadrenia kolegov i politických oponentov Fica. "Sme presvedčení, že sme neporušili zákon, čo budeme obhajovať a vysvetľovať na súde. A veríme v spravodlivý proces. Ak ma chceli touto žalobou zastrašiť, ak mala u mňa spustiť autocenzúru, tak to nevyšlo," uviedol Bárdy.

archívne video

Okrúhly stôl premiéra SR s predsedami opozičných strán (Zdroj: TASR/ Jakub Popelka)

Žalobu, ktorá je podľa neho najväčšia svojho druhu voči novinárovi v histórii Slovenska, označil za šikanóznu. Napísal, že Fico v žalobe tvrdí, že je jeho právom rozhodnúť, ako bude s jeho fotkou naložené. Štvornásobný premiér Fico vlani zaradil Aktuality medzi takzvané nepriateľské médiá, ktorým prestal odpovedať na otázky. K žalobe sa zatiaľ nevyjadril. 

Viac o téme: Robert FicoŽalobaPeter Bárdy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu