Streda2. október 2024, meniny má Levoslav, zajtra Stela

Adresná pomoc v súvislosti s energiami bude podľa ministerky Sakovej predstavená po odsúhlasení

Denisa Saková
Denisa Saková (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Adresná pomoc, ktorá súvisí s cenami energií domácností, bude predstavená po odsúhlasení predsedom vlády SR Robertom Ficom (Smer-SD) a ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom (Hlas-SD). V súčasnosti by tak medzi zainteresovanými stranami, ako aj Ministerstvom financií SR a Ministerstvom hospodárstva (MH) SR mali prebiehať potrebné rokovania. Informovala o tom v stredu ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD).

"My to včas oznámime, keď k tomu zasadne koaličná rada. A dnes, pokiaľ viem, taktiež prebieha aj bod vo veci kompenzácií nielen cien elektrických energií, ale všeobecne. Takže pripravovala som materiály a budeme určite včas informovať a nenecháme verejnosť v nevedomosti," uviedla ministerka.

VIDEO Denisa Saková po rokovaní vlády

Denisa Saková po rokovaní vlády (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Rezort hospodárstva by mal viesť rokovania so Slovenskými elektrárňami s cieľom vyrokovať a podpísať implementačnú zmluvu. V momente, keď bude implementačná zmluva v celom rozsahu dohodnutá, prestaví ju MH verejnosti, doplnila Saková.

Na záver upozornila, že zvyšovanie cien energií sa netýka len Slovenskej republiky, ale ide o problém celej Európskej únie.

Viac o téme: EnergieCeny energiíDenisa SakováAdresná pomoc
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu