Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Kolíková iniciuje zvolanie mimoriadneho výboru na kontrolu SIS

Mária Kolíková
Mária Kolíková (Zdroj: Topky/Vlado Anjel )

BRATISLAVA - Poslankyňa Národnej rady SR Mária Kolíková (SaS) iniciuje zvolanie mimoriadneho výboru Národnej rady SR na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby (SIS). Žiada, aby riešil urgentné bezpečnostné výzvy a poslancom podal vysvetlenia. Výbor sa má uskutočniť vo štvrtok (26. 9.) ráno. Informoval o tom hovorca SaS Ondrej Šprlák.

"Vzhľadom na množstvo aktuálnych otázok, ktoré sú nevyhnutné, aby sa nimi výbor zaoberal čo najskôr, spoločne s opozičnými členmi výboru žiadame o zvolanie mimoriadneho rokovania výboru na kontrolu činnosti SIS. Výbor bude vo štvrtok 26. septembra o 8.00 h ráno," uviedla Kolíková.

archívne video

Pavol Gašpar po vymenovaní za šéfa SIS (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Šéfa SIS sa chce pýtať otázky týkajúce sa možnej kúpy a využívania sledovacieho systému Pegasus či pripravenosti SR na hrozby súvisiace s bombovými vyhrážkami. "Zároveň považujem za dôležité, aby sa výbor zaoberal aj verejnými výrokmi premiéra Roberta Fica z leta, keď hovoril o hrozbách atentátu na ústavných činiteľov," dodala Kolíková s tým, že preto požiadali o zabezpečenie premiérovej účasti na výbore.

Viac o téme: Kontrola Slovenská informačná službaMimoriadny výborMária KOlíková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu