Pondelok23. september 2024, meniny má Zdenka, zajtra Ľubor, Ľuboš

Prístupová cesta do obce Chľaba je po záplavách opäť otvorená

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

CHĽABA - Prístupová cesta do obce Chľaba v okrese Nové Zámky bola v pondelok krátko pred obedom opäť otvorená. Premávať začala aj autobusová linka regionálneho dopravcu Štúrovo - Chľaba - Helemba Község. Dočasné dopravné spojenie medzi Chľabou a Štúrovom, ktoré zabezpečujú vybrané medzinárodné vlaky, bude fungovať už iba v pondelok, informoval Nitriansky samosprávny kraj.

Vodohospodári v ranných hodinách rozobrali protipovodňovú bariéru pod železničným nadjazdom. Tá umožnila ochrániť pred povodňami obec Kamenica nad Hronom. Pracovníci Regionálnej správy a údržby ciest skontrolovali a vyčistili vozovku. V určitých úsekoch voda vymyla krajnicu, ktorú bude potrebné v najbližších dňoch dosypať, potvrdila krajská samospráva.

archívne video

Vojenský transport preváža ľudí z Devína do Devínskej Novej Vsi (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Cesta III/1515, ktorá kopíruje tok rieky, je jedinou prístupovou cestou do Chľaby zo slovenskej strany územia. Počas povodní ju zaplavila voda z Dunaja, uzavretá bola od stredy (18. 9.). Rieka kulminovala v piatok (20. 9.) podvečer, cesta však bola naďalej pod vodou. Zatopená bola aj prístupová cesta do obce z maďarskej strany, ktorú zaplavil Ipeľ. Cezhraničný most ponad Ipeľ v smere do Maďarska zostáva naďalej zatvorený.

Viac o téme: Prístupová cestaZáplavyOtvorenieChľaba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu